Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 15.Aralık.2020, 16:50
GazaLi GazaLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Mesajlar: 14,711
Standart Güneş Işığının Vücuda Faydaları Nelerdir? Güneşin Cilde Etkileri Sağlık Püf Noktaları

Güneş ışınları canlıların yaşamını sürdürebilmesi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Uzmanların belirttikleri vakitlerde güneş ışınların maruz kalmak sağlık açısından oldukça önemli ve faydalıdır.

Güneş Işınlarının Vücuda Faydaları Nelerdir?

Ultraviyole olarak bilinen güneş ışınları vücutta D vitamininin sentezlenmesini sağlamaktadır. Güneş ışınlarının vücuda oldukça yararı bulunmaktadır. Bu yararlar şunlardır:

- Vücutta D vitamini eksikliğini engeller. Kemik erimesinin, erken yaşlanmasının ve bağışıklık sistemi hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olur.

- Yeterli ve doğru vakitlerde güneş ışınlarına maruz kalmak birçok cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Egzama, akne, kepeklenme gibi problemlerin etkileri güneş ışınları ile çözüme kavuşabilir.

- Güneş ışınları akciğer ve meme kanseri başta olmak üzere kalın bağırsak, prostat, yumurtalık gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaktadır.

- D vitamini diş ve kemik gelişimi için oldukça gerekli bir vitamindir. Vücuttaki D vitamini açığını kapatmak için güneş ışınları çok önemlidir.

Güneşin Cilde Etkileri

Güneş ışınlarının vücuda özellikle sağlık açısından pek çok yararı bulunmaktadır. En önemli faydası D vitamini eksikliğini kapatmasıdır. Bunlar dışında pek çok hastalığı da önlemede etkili olmaktadır. Fakat güneş ışınlarının vücuda etkisinin olumlu olabilmesi için belirli saatlerde güneşlenmek gerekmektedir.

Uzmanlar öğlen 11:00 ile 15:00 saatleri arasında güneşlenmenin sağlığa zararı olduğunu bildirmektedir. Bu saatlerde güneşe çıkılmaması ve en fazla 20 dakika güneş ışınlarına maruz kalınması önerilmektedir. Öğle saatlerinde güneşe maruz kalmanın cilde olan etkileri ise şunlardır:

- Kırışıklıklar artabilir.

- Göz sağlığını kötü etkiler.

- Cilt lekelerine sebep olur.

- Dudaklarda solar keratoz benzeri lezyonlar oluşabilir.

Sağlıklı Güneşlenme Nasıl Olur?

Bronz tenli olmak görsellik açıdan pek çok kişi tarafından istense de cilt renginin koyulaşması cildin savunma mekanizması olmaktadır. Vücudun güneş ışığına maruz kalması hücreleri korumak için melanosit üretimini arttırmaktadır.

Melanositler cilt hücreleri etrafında çeper oluşturur ve onları korumak için çoğalır. B nedenle cilt koyulaşır ve bronzlaşır. Fakat cildin güneşin zararlı etkilerinden korunması için güneşlenme süresi ve saati çok önemlidir.

Güneşin dünyaya dik geldiği saat 11:11 ile 15:00 saatleri arasında güneşlenmek önerilmemektedir. Ayrıca bu saatlerde mutlaka 20 dakikadan fazla güneşte kalınmaması gerekir.
Alıntı ile Cevapla

GazaLi Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Kuruluş Osman'da Turgut Bey rüzgarı! Kuruluş... Türk Dizileri GazaLi 0 111 30.Nisan.2025 09:47
Kuruluş Osman 190.bölüm izle full hd tek parça!... Türk Dizileri GazaLi 0 36 30.Nisan.2025 05:38
Uzak Şehir son bölüm izle! Alya, Boran'ın ölümü... Türk Dizileri GazaLi 0 47 29.Nisan.2025 06:56
Uzak Şehir 24. Bölüm fragmanı | Cihan gerçeği... Türk Dizileri GazaLi 0 46 29.Nisan.2025 06:56
Kızılcık Şerbeti'nden olay fragman! Işıl eve... Türk Dizileri GazaLi 0 39 26.Nisan.2025 07:02