Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 10.Mayıs.2021, 16:37
Sinem Sinem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Mesajlar: 186
Standart Seveni çok: Kabak mücveri Gündem Manşetleri

Ege mutfağının en bilindik tadı mücver, mevsimin en taze otları ve bilinmeyen püf noktalarıyla mutfaklarınıza konuk oluyor… İster fırında ister yağda pişirebileceğiniz mücver yapımına dair bütün püf noktaları bu tarifte topladık. Pırasa, havuç, patates vb. birçok sebzeyle de hazırlanabilen mücverin en klasiği ise kabaklı olanı. Bu yüzden biz de kolları sıvadık ve kabakları rendelemeye başladık. İftar sofrasında salata ve çorbayla tam bir menü oluşturabilecek bu yemeğin yanında sarımsaklı yoğurt servis etmeyi unutmayın!

Kabak Mücveri Tarifi VİDEO



KABAK MÜCVERİ TARİFİ

Malzemeler

- 2 adet rendelenmiş kabak

- 4 adet taze soğan

- ¼ demet maydanoz

- ¼ demet dereotu

- 1 adet yumurta

- 4 yemek kaşığı un

- 1,5 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- ¼ tatlı kaşığı muskat

- Ayçiçek yağı



Yapılışı

Rendelediğiniz kabakları tel süzgecin üzerine alın. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Tuzda bekletmeyle birlikte kabağın fazla suyundan kurtulmuş olacak ve hamuru için gerekli olan un miktarını azaltmış olacaksınız.

Süzülen kabağı derin bir kaba aktarın. Üzerine doğradığınız yeşilliklerle birlikte yumurtayı ekleyin ve baharatlarla tatlandırın. Bütün malzemeleri homojen bir şekilde yoğurun ve unu ilave edip yoğurarak yedirin.

Tavayı ocağa alıp bir parmak derinliğinde olacak şekilde Ayçiçek yağı ilave edin. Orta ateşte yağı ısındırın. Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın ve kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun...
Alıntı ile Cevapla

Sinem Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
'Cinema Jazireh'e Bulgaristan'da ödül Türk Tiyatrosu Sinem 0 16 31.Temmuz.2026 12:35
Altın Koza’da jüri başkanı Zuhal Olcay Türk Tiyatrosu Sinem 0 289 30.Temmuz.2026 12:31
'Perdeden Önce' sergisi İstanbul Sinema Ofisi'nde Türk Tiyatrosu Sinem 0 189 29.Temmuz.2026 14:11
'Genç Başarı Ödülleri' Cem Yiğit Üzümoğlu ve... Türk Tiyatrosu Sinem 0 163 29.Temmuz.2026 04:00
'Artakalan' San Sebastián Film Festivali'nde Türk Tiyatrosu Sinem 0 174 28.Temmuz.2026 17:57