
Akciğerde yer alan kistler çeşitli bilgisayarlı akciğer tomografisi ile birlikte gözlemlenir. Doktor tarafından uzman ekip ile akciğer kistlerinin iyi huylu ya da kötü huylu olup olmadığı tespit edilir. Akciğer kistleri mutlaka araştırılması gereken kistlerden oluşur.
Akciğerde Kist Neden Olur?
1) Sigara
Düzenli olarak sigara tüketilmesi akciğerlere önemli ölçüde zarar verir. Aynı zamanda akciğerlerin işleyişini de yavaşlatır. Bundan dolayı sigara tüketilmesi sonucunda akciğerlerde çeşitli hidralitik kistler meydana gelebilir. Bu kistler hem iyi huylu hem de kötü huylu olabilirler.
2) Hormonal Dengesizlikler
Vücutta yer alan bir takım hormonsal olan değişimler de yine akciğer kistlerinin sebepleri arasında gösterilmektedir. Hormonlarda görülen bir takım yükselmeler veya azalmalar vücut dengesini önemli ölçüde bozar. Bu durumda da yağ bezeli olmak üzere akciğerlerde kistlere neden olmaktadır. İç organlarda özellikle hormonsal değişimlerden etkilenirler.
3) Enfeksiyon
Enfeksiyon hastalıkları vücuttaki iç organları etkilemektedir. Özellikle bu durum akciğerlerde kist oluşumlarına sebebiyet vermektedir. Enfeksiyonlar salgı noktasını tıkar. Oluşan bu tıkanıklık sonucu ise akciğerlerde kistler meydana gelir.
Akciğer Kisti Belirtileri Nelerdir?
- Bulantı ve kusma
- Hırıltılı soluk alıp verme
- Göğsün üst bölgesinde yaşanan şiddetli ağrılar
- Nefes Darlığı
- Morarmalar
- Sarılık hastalığı
Akciğer Kisti Tedavisi Nasıl Yapılır?
1) Antibiyotik Tedavisi
Bu tedavi yöntemi genellikle akciğer kistlerinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Özellikle antibiyotik tedavisi ile akciğer kistleri önemli ölçüde geçmektedir. Kistlerin boyutu da bu bağlamda önemlidir.
2) İlaç Tedavisi
Akciğer kistinin tedavisinde kullanılan bir diğer tedavi yöntemi de ilaç tedavisidir. Düzenli olarak ilaç kullanımı ile birlikte akciğer kistleri tedavi edilir.