Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 15.Temmuz.2019, 15:39
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 410
Standart Evdeki şiddet, çocuğu "şiddete" itiyor

- Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, şiddet davranışından etkilenme ve şiddeti öğrenmenin çok küçük yaşlarda başlayabildiğini belirterek, "Evlerdeki şiddet, çocuklara kötü örnek oluyor" dedi.

Yorulmaz, bu yıl okulların açılmasıyla birlikte, önceki yıllara oranla daha fazla sayıda ve daha ciddi şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalındığını öne sürdü. Bunun nedenlerini sadece okulda aramanın doğru olmadığını ifade eden Yorulmaz, şiddet etkenlerini belirlemeden ve tümüne müdahale etmeden çözüm aramanın mümkün olmadığını söyledi.

Şiddetin öğrenilen bir davranış olduğunu belirten Yorulmaz, ''Şiddet, fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik olabileceği gibi ihmal biçiminde de olabilir'' dedi.

Yorulmaz, şiddet nedenleri arasında ruhsal sorunlar, ailede, okulda, toplumda yaşanan ve şahit olunan şiddet, medyadaki haber film, dizi, çizgi film, magazin, hayvanlara şiddet uygulanması, aşırı baskıcı ve otoriter ortam, bağımlılık, kötü arkadaş çevresi, gelişmemiş kişilik, amaçsızlık, ilgisiz aile gibi etkenlerin olduğunu söyledi.

Kocasından dayan yiyen kadınların özellikle erkek çocuklarını daha fazla dövdüğünü savunan Yorulmaz, şiddete maruz kalan çocuğun okuldan korktuğunu, başarısının düştüğünü, güvensiz olduğunu, yeme ve uyku bozuklukları yaşadığını, sigara, alkol veya madde bağımlılığının geliştiğini, bu çocuklarda depresyon, kendine zarar verme biçiminde sorunların gözlenebildiğini sözlerine ekledi.
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Yeni Evli Çiftlerin Ortak Problemi: Bu... Kadın - Erkek İlişkileri Abowe 0 1922 20.Ekim.2022 14:02
Doğru bir ilişkinin anahtarı: İlişkide... Kadın - Erkek İlişkileri Abowe 0 399 11.Temmuz.2022 13:00
Sınır koymak neden gereklidir? Erkek ve Kadın Kadın - Erkek İlişkileri Abowe 0 348 07.Temmuz.2022 13:30
80’lerin düğünleri geri dönüyor! İşte 2022 düğün... Kadın - Erkek İlişkileri Abowe 0 349 04.Temmuz.2022 14:10
Birinden hoşlanmaya başladığınızda asla... Kadın - Erkek İlişkileri Abowe 0 387 08.Haziran.2022 19:07