Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 28.Ocak.2026, 06:47
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 2,678
Standart ABD'ye çağrıda bulundu! 'Maduro'yu bize iade edin' Sinema Güncel

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, başkent Bogota'da basına açıklamalarda bulunan Petro, ABD'nin Venezuela'ya yönelik askeri müdahalesini eleştirdi ve Maduro'nun iade edilmesi çağrısını yineledi.

'VENEZUELA MAHKEMESİ YARGILAMALI'

Petro,"Nicolas Maduro iade etmeliler. Kendisi bir Amerikan mahkemesi tarafından değil, bir Venezuela mahkemesi tarafından yargılanmalıdır" ifadesini kullandı.

ABD'nin 3 Ocak'taki Venezuela'ya hava saldırısını hatırlatan Petro, "Caracas'ı bombalamak sadece Maduro'ya karşı değil doğrudan Venezuela'yı hedef alan bir eylemdir. Böyle bir şey nasıl akıllarına gelebilir? Bolivar'ın vatanını bombalamak, bu bir lekedir. Maduro ABD hapishanelerinde ölse bile onunla sınırlı kalmaz, bu tarihi bir leke olur ve asla unutulmaz." diye konuştu.

'BM ÇÖKÜŞ SÜRECİNDE'

Birleşmiş Milletler'in uluslararası krizleri çözmede etkisiz kaldığını belirten Petro, Gazze'deki savaşı durduramayan örgütün bir "çöküş" sürecinde olduğunu söyledi.

Bogota'daki Bolivar Meydanı'nda yaptığı tarihi konuşmaya atıfta bulunan Petro, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik normalde çok daha sert ifadeler kullanacağını ancak şubat ayındaki Beyaz Saray randevusu nedeniyle söylemini yumuşattığını itiraf etti.

NE OLMUŞTU?

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta 3 Ocak'ta yerel saatle 02.00 sularında patlama ve uçak sesleri duyulmuştu.

Venezuela yönetimi, patlamaların ardından ABD'yi ülkenin çeşitli bölgelerinde sivil ve askeri tesislere saldırı düzenlemekle suçlamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya karşı büyük çaplı bir saldırı düzenlendiğini, Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu.

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi de Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında ABD'de suç duyurusunda bulunulduğunu, Maduro'ya "uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD'ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma" suçlamalarının yöneltildiğini açıklamıştı.

Venezuela yönetimi, ABD'nin kınanması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuş, bazı ülkeler saldırıyı eleştirirken açıklamalarıyla ABD'ye destek verenler de olmuştu.

Atina basını ‘320 kilometre ötedeki tehdidi’ yazdı! ‘Türkiye’den tüm Yunanistan’ı vurabilir’Altın fiyatlarında tarihte bir ilk: Bir gecede büyük sıçrayış!
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Bolat: 151 bin 292 uyuşmazlık tüketici... Sinema Abowe 0 1 15.Mart.2026 20:54
Bakan Uraloğlu: Denizcilik sektörümüze 7,5 milyon... Sinema Abowe 0 1 15.Mart.2026 20:54
Bakan Kacır'dan Çelik Kubbe mesajı: Hava savunma... Sinema Abowe 0 1 15.Mart.2026 20:54
Mart ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı Sinema... Sinema Abowe 0 1 15.Mart.2026 20:54
İlber Ortaylı’nın cenaze töreni nedeniyle... Sinema Abowe 0 1 15.Mart.2026 20:54