Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 08.Mart.2026, 12:03
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 2,664
Standart Ramazan sofralarının sırrı ortaya çıktı! 25 yıllık ustadan güllaç yapımının bilinmeye

Kayseri'de 25 yıllık yaş pastası ustası Ramazan Duran; yüzyıllardır Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç yapımının püf noktalarını anlattı.



RAMAZAN’IN EN SEVİLEN TATLISI GÜLLAÇIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Ramazan ayının ortalarına yaklaşırken iftarın vazgeçilmezlerinden olan güllaç büyük ilgi görüyor. Kayseri'de 25 yıllıdır yaş pasta ustalığı yapan Ramazan Duran, güllaç yapımının püf noktalarını anlattı.



Güllacın ham maddesinin mısır nişastası olduğuna değinen Duran, yapım aşamasında dökülen sütün ılık olması gerektiğinin altını çizdi.



HERKESİN YAPTIĞI O HATA

10-15 dakika dinlendirildikten sonra afiyetle tüketileceğini söyleyen usta Duran," Güllaç Ramazan'ın vazgeçilmez tatlısıdır. Bu tatlının ham maddesi mısır nişastasıdır. Süt ne sıcak olacak ne de soğuk olacak, oda sıcaklığında olacak. Önce tepsimizin altını ıslatıyoruz. Güllaçlarımızı tek tek ıslatıp tepsimize diziyoruz. İsteğe bağlı içeresine ceviz, Antep Fıstığı gibi malzemelerimizi koyduktan sonra üstüne tekrar katlarımızı ekliyoruz.



Güllacın üstüne sütünü döküp dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra kesip servise sunuyoruz. Dilimlenmesi için 10-15 dakika dinlenmesi gereklidir. Antep fıstıklı, cevizli, muzlu, frambuazlı ve çikolatalı güllaç çeşitlerimiz bulunmaktadır. Ramazan'ın vazgeçilmezi güllaç, vatandaşlarımıza afiyet olsun" ifadelerini kullandı.



İşte altında düşüşün arkasındaki asıl neden! Savaşa rağmen yatırımcı ‘ters köşe’ oldu
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Sosyal medyada açık artırma ile satış Maliye'nin... Sinema Abowe 0 7 15.Mart.2026 12:54
Devlet desteğiyle hayvan sayısını 5 ayda 2'ye... Sinema Abowe 0 4 15.Mart.2026 12:54
KIZILELMA'dan gövde gösterisi! Selçuk Bayraktar... Sinema Abowe 0 4 15.Mart.2026 12:54
Bakan Bayraktar: Gemilerimizin test süreçlerini... Sinema Abowe 0 4 15.Mart.2026 12:54
Son dakika... İçişleri Bakanlığı'ndan araçlarda... Sinema Abowe 0 4 15.Mart.2026 12:54