Tekil Mesaj gösterimi

Alt Bugün, 05:33
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member

Nereden: Brunei Darussalam
Standart Türk ekonomisine dev kaynak: 1.5 milyar euro Sinema Güncel

VakıfBank, Dünya Bankası İcra Kurulu tarafından Aralık 2025’te onaylanan “Türkiye İstihdam ve Büyüme için Finansmana Erişim Projesi” kapsamında, uluslararası finans kuruluşlarıyla 1.5 milyar euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, söz konusu işlem, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın karşı garantisi ve Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankasının (IBRD) kısmi garantisi altında gerçekleştirildi.

Santander, BNP Paribas, Standard Chartered ve ING’nin katılımlarıyla sağlanan 10 yıl vadeli kredinin, Türk bankacılık sektöründe uluslararası kalkınma kuruluşlarıyla gerçekleştirilen en yüksek tutarlı fonlama işlemi olduğu kaydedildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası, kreditörler ve VakıfBank arasındaki işbirliği kapsamında sağlanan finansman işlemiyle Türkiye genelinde mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin, özellikle kadınlar ve genç girişimcilerin finansmana erişiminin ve istihdamlarının artırılması, depremden etkilenen bölgelerde ise ekonomik toparlanmanın desteklenmesi amaçlanıyor.

Stratejik adım

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Dünya Bankası İcra Kurulu tarafından onaylanan proje kapsamında sağlanan 1.5 milyar euroluk finansmanı, Türkiye ekonomisine uzun vadeli kaynak kazandıran stratejik bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Üstünsalih, projenin yalnızca finansman sağlamakla sınırlı kalmadığını, kadınlar ve genç girişimciler odağında istihdamı da doğrudan destekleyen bir etki çerçevesi sunduğunu ifade ederek, sağlanan kaynağın mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin yatırım ve büyüme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla reel sektöre yönlendirileceğini aktardı. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez de söz konusu işlemin Dünya Bankası’nın bugüne kadar tek bir proje kapsamında sağladığı en büyük garanti olduğunu ifade etti. Lopez, projenin özel sektörün finansmana erişimini kolaylaştırırken, istihdam hedeflerinin de desteklenmesine katkı sağlayacağını kaydetti. / EKONOMİ SERVİSİ

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Türk ekonomisine dev kaynak: 1.5 milyar euro... Sinema Abowe 0 1 18.Mart.2026 05:33
Yunan adalarına denizden 10 hat Sinema Güncel Sinema Abowe 0 1 18.Mart.2026 05:33
Gıda güvenliğinde 'denetim elinde' Sinema Güncel Sinema Abowe 0 1 18.Mart.2026 05:33
Vergide ‘sirke’ faturada ‘fire’ oyunu Sinema... Sinema Abowe 0 1 18.Mart.2026 05:33
Babadan 12 yıl hapis istemine tepki: Evladım... Sinema Abowe 0 1 18.Mart.2026 05:33