Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 28.Mart.2026, 08:30
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 3,246
Standart Bir ülke daha kararını verdi! 16 yaş altına sosyal medya yasaklandı Sinema Güncel

Avustralya hükümetinin 16 yaş altı gençlerin sosyal medya platformlarına erişimini yasaklayan yasal düzenlemeyi hayata geçiren ilk ülke olmasının ardından Cakarta yönetimi de benzer bir adım atarak Güneydoğu Asya'da bu uygulamayı başlatan ilk ülke oldu.

Endonezya İletişim ve Dijital İşler Bakanı Meutya Hafid, hükümetin, ülkede faaliyet gösteren tüm dijital platformlara, ürünlerini, özelliklerini ve hizmetlerini derhal yürürlükteki mevzuata uygun hale getirmeleri talimatı verdiğini açıkladı.

'ÇOCUKLARIMIZI KURTARMAK İÇİN ADIMLAR ATMALIYIZ'

Mevzuata uyum konusunda hiçbir taviz verilmeyeceğini vurgulayan Hafid, Endonezya'da faaliyet gösteren her ticari kuruluşun yasalara uyması yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

Hafid, bunun zor bir iş olacağını kaydederek "Çocuklarımızı kurtarmak için adımlar atmalıyız. Kolay değil. Yine de bunu sonuna kadar götürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Endonezya 6 Mart'ta 16 yaş altındakilerin sosyal medya platformlarında hesap açmasını yasaklama kararı almıştı.

Kademeli olarak gerçekleştirilecek düzenleme kapsamında YouTube, TikTok, Facebook, Instagram, Threads, X, Bigo Live ve Roblox gibi platformlara, 16 yaş altında kalan kullanıcılar için erişim kısıtlaması uygulanacak.

Düzenlemenin yaklaşık 70 milyon genci etkilemesi bekleniyor.

Avustralya'da, 16 yaş altı gençlerin sosyal medya platformlarına erişimini yasaklayan yasal düzenleme, 10 Aralık 2025'te yürürlüğe girmişti.

ABD-İsrail-İran savaşının 29. günü! Tahran'a destek olacaklarını duyurmuşlardı: Bir ülkeden daha Tel Aviv'e füzeler ateşlendi
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Doğum yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı... Sinema Abowe 0 1 30.Mart.2026 09:01
Sıfır Atık Vakfı Başkanı Ağırbaş'tan gıda... Sinema Abowe 0 1 30.Mart.2026 09:01
'Sıfır Atık' ile 90 milyon ton atık ekonomiye... Sinema Abowe 0 1 30.Mart.2026 09:01
Bakan Kacır, 3 milyar TL'lik faizsiz finansman... Sinema Abowe 0 1 30.Mart.2026 09:01
Dijital Vergi Dairesi'nde 20,9 milyona yakın... Sinema Abowe 0 1 30.Mart.2026 09:01