Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 18.Nisan.2026, 23:00
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 7,177
Standart Macaristan'da Tisza, anayasa değişikliği yapabilecek sayıya ulaştı Sinema Güncel

Macaristan Ulusal Seçim Ofisi (NVI), 12 Nisan'da yapılan genel seçimde tüm sandıkların sayıldığını duyurdu.

Kesin sonuçlara göre Tisza, anayasa yapabilmek için gereken 133 sandalyeyi aşarak 141'e ulaştı. Tisza, 199 milletvekilli parlamentonun yaklaşık yüzde 71'ini temsil edecek.

16 yıldır iktidarda olan Başbakan Viktor Orban liderliğindeki Macar Yurttaş Birliği (Fidesz) ise 52 sandalyede kaldı.

İlginizi Çekebilir Yüzde 5'lik barajı aşarak Macar Ulusal Meclisine 6 sandalyeyle girmeyi başaran üçüncü parti ise aşırı sağcı Bizim Ülkemiz (Mi Hazank) Partisi oldu.

Magyar, seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı.

Eşi benzeri görülmemiş bir çoğunluk ve yetki elde ettiklerini vurgulayan Magyar, bu sonucun ayrıca büyük bir sorumluluk anlamına geldiğini belirtti.

Magyar, mayıs ortasına kadar Macar halkının güvenine layık bir hükümet kurmak için çalıştıklarını kaydetti.

Hürmüz Boğazı kapatıldı! İran 'donanmamız hazır' dedi, Trump'tan ilk açıklama geldi: 'Bize şantaj yapamazlar' Belinay, Bayram, Kerem ve Zeynep... Mezarlıktaki defteri açanlar gözyaşlarını tutamadı
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
30 milyon yolcuya hizmet verebilecek Sinema Güncel Sinema Abowe 0 9 29.Temmuz.2026 10:11
‘Türkiye, Kerkük’teki sahalara ortak oldu’ Sinema... Sinema Abowe 0 7 29.Temmuz.2026 10:11
Bakan Kacır: Türkiye'nin ev sahipliğinde... Sinema Abowe 0 7 29.Temmuz.2026 10:11
Bakan Bolat: İnanıyorum ki Türkiye ile Birleşik... Sinema Abowe 0 7 29.Temmuz.2026 10:11
Bakan Bayraktar: Kerkük, kalbimizde yer alan... Sinema Abowe 0 7 29.Temmuz.2026 10:11