Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 27.Nisan.2026, 09:56
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 5,596
Standart İstanbul'da sahte altın operasyonu: 8 zanlı adliyede Sinema Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet", "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

Eski hakemlerden Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tartışmalı pozisyonlarına son nokta! 'Ciddi bir hata'Bu kapsamda, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Öte yandan, şüphelilerin ürettikleri sahte altınları kuyumcu ve döviz bürolarına giderek satmaya çalışması güvenlik kamerasınca kaydedildi.



BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet", "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtilmişti.

Şüphelilerin İstanbul başta olmak üzere bazı illerde, sahte altın üreterek bunları sattıkları döviz büroları ile kuyumcuları zarara uğrattıkları, haksız kazanç elde ettikleri ve dolandırıcılık suçunu işledikleri aktarılan açıklamada, Teknik Takip ve İzleme Büro Amirliğiyle yapılan koordineli çalışmalar neticesinde 2 şüphelinin 27 Ocak'ta ara yakalamayla tutuklandığı kaydedilmişti.

Açıklamada, devam eden süreçte örgüt elebaşı olarak tespit edilen Yüksel Atabay ve 9 şüphelinin örgüt kapsamında fikir ve eylem birlikteliği içerisinde hareket ettiği, bu aşamaya kadar 6 eylem gerçekleştirdikleri belirtilerek, 24 Nisan'da, Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonda 1200 avro, silah, şarjör, 5 fişek, 30 Temmuz 2026 tarihli 350 bin lira tutarında çek ile 27 Temmuz 2026 tarihli 3 milyon 500 bin lira tutarında çekin ele geçirildiği bildirilmişti. Soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Son dakika... Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme! Dönemin emniyet müdürü ifadeye çağrıldı
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Artvin'de kahreden olay! Gölette boğulma... Sinema Abowe 0 11 14.Haziran.2026 00:40
İstanbul'da feci kaza! Freni patlayan araç evin... Sinema Abowe 0 3 14.Haziran.2026 00:40
TBMM Başkanı Kurtulmuş, A Milli Futbol Takımı'na... Sinema Abowe 0 9 14.Haziran.2026 00:40
İletişim Başkanı Duran A Milli Futbol Takımı'na... Sinema Abowe 0 7 14.Haziran.2026 00:40
İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak... Sinema Abowe 0 9 14.Haziran.2026 00:40