Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 10.Mayıs.2026, 13:00
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 4,603
Standart Belçika Kraliçesi Mathilde İstanbul’da! 428 kişilik heyet Türkiye’ye indi Sinema Günc

Geçtiğimiz gün Türkiye’ye “Ekonomik Misyon” ziyareti yağacağı açıklanan Belçika Kraliçesi Mathilde ile beraberindeki heyeti taşıyan uçak, bugün 12.00'de İstanbul Havalimanı'na indi. Mathilde ile beraberindeki heyeti havalimanında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yetkililer karşıladı.



428 ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİSİ

Kraliçe başkanlığındaki heyette Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, dış ticaretten de sorumlu Savunma Bakanı Theo Francken, Brüksel Başkent Bölge Hükümeti Başbakanı Boris Dillies, Flaman Bölge Hükümeti Başbakanı Matthias Diependaele ve Valon Bölge Hükümeti Başbakan Yardımcısı Pierre-Yves Jeholet ile 428 özel sektör temsilcisi yer alıyor.

Ekonomik Misyon ziyareti vesilesiyle son dönemde ivme kazanan Türkiye-Belçika ilişkilerinin, işbirliği alanlarının da çeşitlendirilmesiyle daha da güçlendirilmesi yönündeki ortak iradenin ortaya konulması ve Türkiye ile Belçika arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor.

Bu kapsamda enerji, savunma sanayisi, havacılık, lojistik, sağlık ve yaşam bilimleri, bankacılık, teknoloji ve dijitalleşme başta olmak üzere kilit sektörlerde yatırım ve iş fırsatlarının değerlendirilmesi, firma ziyaretleri düzenlenmesi ve ikili görüşmeler ile firmalar arası (B2B) temasların gerçekleştirilmesi öngörülüyor.



BELÇİKA EKONOMİK MİSYONU

Belçika’nın yılda iki kez düzenlediği "Ekonomik Misyon" ziyareti, ülke sisteminde önem taşıyan ve siyasi boyutu güçlü ekonomi diplomasisi faaliyetleri olarak öne çıkıyor. Misyon ziyaretlerinde ev sahibi ülke ile ikili ekonomik ilişkilerin kilit sektörlerini merkeze alan birçok etkinlik düzenlenirken işbirliğinin geliştirilmesi için somut adımlar atılıyor.

Belçika’dan daha önce Türkiye’ye 2012 yılında Ekonomik Misyon ziyareti düzenlenmiş, bu Misyona Kral Philippe o dönem "Veliaht Prens" ünvanıyla başkanlık etmiş, Kraliçe Mathilde de "Prenses" ünvanıyla eşlik etmişti.

Türkiye'nin 'Mavi Vatan' yasası Yunanistan'da gündem! AB'nin kapısı çaldılar: Ankara'dan meydan okumaPencere temizleyicisiydi, eşinin serzenişiyle hayatı değişti! 'Bir saatlik işte aylık maaş kazanıyorum'
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Kacır'dan Kazakistan ile imzalanan yatırım... Sinema Abowe 0 9 15.Mayıs.2026 01:01
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2 bin 610 personel... Sinema Abowe 0 7 15.Mayıs.2026 01:01
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı... Sinema Abowe 0 5 15.Mayıs.2026 01:01
Tepebaşı Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonunda... Sinema Abowe 0 5 15.Mayıs.2026 01:01
Bilal Erdoğan, Halep'te düzenlenen 'Ortak Akıl... Sinema Abowe 0 5 15.Mayıs.2026 01:01