Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt Bugün, 13:40
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 5,203
Standart İran medyası: ABD ile müzakereler askıya alındı Sinema Güncel

ABD-İran arasındaki müzakereler tıkanma noktasına geldi. Öte yandan, İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nda,Tahran yönetiminin, Lübnan'a yapılan saldırıların ardından ABD ile müzakereleri askıya aldığını duyurdu.

ARAKÇİ'DEN ATEŞKESTE LÜBNAN VURGUSU

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran ile ABD arasında sağlanan ateşkesin Lübnan dahil tüm cepheleri kapsadığını belirterek, herhangi bir cephede yaşanacak ihlalin ateşkesin bütünüyle ihlali anlamına geleceğini bildirdi.

Arakçi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenlenmesi talimatı vermesinin ardından, X sosyal medya platformundaki hesabından Tel Aviv ve Washington yönetimini uyardı.

Mesajında Arakçi, İran ile ABD arasındaki ateşkesin "Lübnan dahil olmak üzere tüm cephelerde geçerli olan kesin bir ateşkes" olduğunu ifade etti.

Arakçi, "Ateşkesin herhangi bir cephede ihlali, tüm cephelerde ihlal anlamına gelir. Herhangi bir ihlalin sonuçlarından ABD ve İsrail sorumludur." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu sabah orduya Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenleme talimatı vermişti.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin İran’daki bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurmasının ardından İran cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. DMO, ABD’nin İran’ın Sirik adasındaki bir iletişim kulesine saldırı düzenlediğini belirterek, "1 saat önce Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik adasında bulunan bir iletişim kulesine yapılan ABD saldırısının ardından, DMO Hava ve Uzay Kuvvetleri, saldırının yapıldığı hava üssünü hedef aldı ve belirlenen hedefler imha edildi" açıklamasında bulundu.

Misilleme saldırısı yapılan ABD hava üssünün konumu hakkında detaylı bilgi verilmezken, açıklamanın Kuveyt’e yönelik füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarının ardından gelmesi dikkat çekti.

İsrail'den Lübnan'daki işgali genişletme talimatı! Katz'dan tehdit: 'Beyrut'ta sükunet olmayacak'Al Jazeera: Erdoğan durumu tersine çevirdi! Avrupa'nın Türkiye'ye neden ihtiyacı var?
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Şimşek: Milli gelir 1,6 trilyon doları aştı... Sinema Abowe 0 6 01.Haziran.2026 13:40
Bakan Kurum, İstanbul Şerifali'deki kentsel... Sinema Abowe 0 2 01.Haziran.2026 13:40
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı Sinema Güncel Sinema Abowe 0 1 01.Haziran.2026 13:40
Bakan Güler: Hava Kuvvetlerimizi modern... Sinema Abowe 0 1 01.Haziran.2026 13:40
Akçakoca'da görevden uzaklaştırılan belediye... Sinema Abowe 0 1 01.Haziran.2026 13:40