Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 22.Haziran.2026, 18:51
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 6,090
Standart Çoban keşfetti! Nuh’un Gemisi Türkiye’de mi? ‘İnkar edilemez kanıt’ Sinema Güncel

MİLLİYET.COM.TR - Türkiye’nin doğusundaki Ağrı Dağı yakınlarında bir bölgede yer alan gizemli oluşumun, Nuh’un Gemisi’nin son durağı olabileceğine yönelik iddialar yeniden gündeme geldi.

Araştırmacılar, söz konusu bölgede devasa bir insan yapımı yapının izlerine rastladıklarını düşündüklerini ve bu teoriyi test etmek üzere resmi izin aldıklarını açıkladı.

İngiliz Daily Mail’den edinilen bilgilere göre ‘Nuh’un Gemisi Tarama Projesi’ ekibi, Türk araştırmacıların Ağrı Dağı yakınlarındaki Durupınar Formasyonu’nda bugüne kadarki en kapsamlı bilimsel çalışmanın yürütülmesi için yetkililerden onay aldığını duyurdu.



‘İNKAR EDİLEMEZ KANIT’ HEDEFİ

Açıklamaya göre ekip, gelişmiş uzaktan algılama teknolojileri, yeni nesil görüntüleme sistemleri ve yer altını haritalamak üzere geliştirilen ‘Gopher’ adlı bir yer altı drone’u kullanacak.

Grup, araştırmanın sonunda söz konusu oluşumun Nuh’un Gemisi olduğuna dair ‘inkar edilemez kanıt’ sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Habere göre araştırmacılar daha önce yer radarıyla 6 metreden daha derin taramalar yapmış ve doğal jeolojik oluşumlarla uyumsuz olabilecek ‘açısal yapılar’ ve ‘boşluklar’ tespit ettiklerini öne sürmüştü.

‘DOĞAL OLUŞUM DEĞİL’ İDDİASI

Proje ekibinden bazı isimler, yapının doğa tarafından oluşturulamayacak şekilde düzenli göründüğünü iddia etti.

'DURUPINAR FORMASYONU' NEREDE?

Ağrı Dağı’nın yaklaşık 30 kilometre güneyinde yer alan ‘Durupınar Formasyonu’nun, modern dünyada yalnızca yaklaşık bir asırdır bilindiği aktarıldı.

ÇOBAN TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ

Yerel kaynaklara göre bölge, 1948 yılında yaşanan şiddetli yağışlar ve depremler sonrası ortaya çıktı ve bir çoban tarafından keşfedildi.

Ekip ayrıca bazı boşlukların gemi formuna benzeyen bir yapının merkezine doğru uzandığını öne sürdü.

‘AHŞAP GEMİ KALINTISI’ İHTİMALİ

Proje lideri Andrew Jones, toprak analizlerinde ‘pH’ seviyesinin düşük, organik madde ve potasyum oranının daha yüksek olduğunu belirterek bunun çürümüş ahşap yapılarla uyumlu olabileceğini savundu. Haberde Jones, bu verilerin ‘yüzde 95 güven aralığıyla’ doğal tesadüf olmadığını iddia etti.

12 Yunan adasında OHAL! Korkutan senaryo kapıya dayandıİngiltere'ye başbakan dayanmıyor! Starmer da istifa etti: Son 10 yılda 6 isim görev yaptı
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Altın üretiminde zirve yine Çin’in Sinema Güncel Sinema Abowe 0 5 29.Haziran.2026 04:12
Kömür devri tarihe karışıyor! Yenilenebilir... Sinema Abowe 0 4 29.Haziran.2026 04:12
Kömür stratejisi zarara uğrattı Sinema Güncel Sinema Abowe 0 4 29.Haziran.2026 04:12
Tarlada ‘4.0’ dönemi! Çiftçiye tarladan anlık... Sinema Abowe 0 4 29.Haziran.2026 04:12
TÜRKSAT 5A 5 yaşında Sinema Güncel Sinema Abowe 0 4 29.Haziran.2026 04:12