İletişim Başkanı Burhanettin Duran, törendeki konuşmasında kendisinin de bir müddet öğretim üyeliği yaptığı üniversitenin kısa sürede kurumsallaşarak önemli bir konuma geldiğini söyledi.
‘Alternatif sunabiliyor’
Duran, “Eğer buradaki konuşmayı ben bir yüzyıl önce yapıyor olsaydım, muhtemelen insanlığın birikiminin Batı medeniyetinin inhisarında olduğunu ve bütün insanların Batı medeniyetinin çizdiği modernlik yolunu takip etmesi gerektiği üzerine konuşuyor olurdum” dedi.
Duran, bugün ise farklı bir anlayışın ortaya çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bugün bu kürsüden konuşurken, ben İbn Haldun Üniversitesi’nin şu bilinçle pırıl pırıl gençler yetiştirdiğini görüyorum. Türkiye, kendi modernitesini üreten bir tecrübeye işaret ediyor.
Dünyayı anlamlandırmada ve geleceğe hazırlanmada kendi yolunu çizen ve hatta ‘Daha adil bir dünya mümkün’ diyerek bütün insanlığa hikayesini anlatan bir tecrübeden bahsediyoruz. Alternatif sunabilen, uluslararası sistemin yaşadığı sorunları görüp bunlara çareler üreten ve daha kısaca insanlığa söyleyecek sözü olan bir kurumdan bahsediyoruz.”
Bilal Erdoğan: Sizlerden çok şey bekliyoruz
İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Necmeddin Bilal Erdoğan da10 yılda iyi bir noktaya geldiklerine inandıklarını belirterek, “Bundan sonra bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz.
Büyük hedeflere bir üniversitenin ulaşması için daha uzun zamana ihtiyaç olduğunu, bunun için de sabırlı olunması gerektiğini her zaman kendimize hatırlatıyoruz.
Bütün mezunlarımıza şunu söylemek istiyorum: Sizlere güveniyoruz ama sizlerden çok şeyler bekliyoruz” diye konuştu.