İsmail Şahin - İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Dijitalleşme ve Değer Odaklı Büyüme Programı” başlatıldı. Program ile KOBİ’lerin dijitalleşme, değer odaklı büyüme ve servisleşme alanlarındaki ihtiyaçlarına bütüncül, uygulanabilir ve ölçeklenebilir çözümler sunulacak.
İlk etapta 300 milyon dolarlık bir hacmi kapsayan program kapsamında KOBİ’lerin yatırım önceki danışmanlık hizmetleri İş Bankası tarafından ödenecek. Ardından gereken yatırımın finansmanı da tamamen İş Bankası tarafından karşılanacak. Programa ilk etapta 100 kadar KOBİ’nin katılması planlanıyor.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Özellikle kaynakları sınırlı KOBİ’lerimize dönüşüm yolculuklarında rehberlik edecek bu adım, Türkiye’mizin geleceği ve Yeni Türkiye Yüzyılımız için en kıymetli gelecek hamlelerinden biridir” dedi.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran da programın, imalat sanayi ve KOBİ’ler açısından önemli bir dönüşüm niteliği taşıdığını vurguladı. Aran, “Program; hem veriden değer üretmeyi hem de fiziksel bir ürünü hizmete dönüştürmeyi, insan yetkinliklerini geliştirmeyi ve şirketlerin jeostratejik dayanıklılığını artırmayı hedefliyor” diye konuştu.