Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 09.Temmuz.2026, 14:42
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,461
Standart Fransa'nın Türkiye hamlesi Yunanistan'da hayal kırıklığına yol açtı: Ege'de yüzüstü b

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Pentapostagma'nın haberinde, Fransa'nın Türkiye'ye gelişmiş silah sistemleri sağlamaya yönelik tutumunun Ege ve Doğu Akdeniz'deki askeri dengeleri değiştirebileceği savunuldu. Gazete, "Geçmişte Küçük Asya'da olduğu gibi bugün de Ege'de Fransa bir kez daha Yunanları Türkiye uğruna yüzüstü bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Haberde, Fransa'nın Meteor hava-hava füzeleri ile Fransız-İtalyan ortak girişimi Eurosam tarafından geliştirilen SAMP/T hava savunma sistemlerini Türkiye'ye ihraç ederek hem savunma sanayisini desteklemeyi hem de Ankara'nın diğer Avrupa savunma üreticileriyle daha yakın ilişkiler kurmasını engellemeyi amaçladığı öne sürüldü.

Acil iniş yapan Yunan F-16C uçağı alev topuna döndüSAMP/T VE METEOR GÖRÜŞMELERİ ÖNE ÇIKTI

Gazeteye göre Fransa, NATO Zirvesi sırasında yalnızca SAMP/T sistemlerinin Türkiye'ye satılmasını görüşmekle kalmadı, aynı zamanda bu sistemlerin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi için yoğun çaba gösterdi.

Haberde, Türkiye'nin Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını Meteor füzeleriyle birlikte envantere katmasının Ege ve Doğu Akdeniz'deki güç dengelerini önemli ölçüde değiştireceği ileri sürüldü.

İSRAİL BASINI: SADECE F-35 DEĞİL!

İsrail merkezli JDN, ‘Sadece F-35 değil!’ başlıklı haberinde Türkiye'nin ABD ile F-35 savaş uçaklarına ilişkin temaslarını sürdürürken Fransa ile de önemli bir savunma anlaşmasını ilerlettiğini yazdı. Haberde, Paris'in Türkiye'ye SAMP/T hava savunma sistemi ile Meteor füzelerinin satışına yönelik önceki itirazlarını geri çektiği öne sürüldü.

JDN'nin haberine göre Fransa, gelişmiş SAMP/T hava savunma sistemi ile Meteor hava-hava füzelerinin Türkiye'ye satışını ilerletmeye hazır.

NATO Zirvesi'ne Yeniçeri damgası! Prof. Dr. Erhan Afyoncu Beştepe'deki karşılamayı yorumladı: 'Reddedilen miras' tartışma bile olmadı
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Diyarbakır’da feci kaza! Kamyon ile hafif ticari... Sinema Abowe 0 3 03.Kasım.2026 02:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Serpil Bahçeli için... Sinema Abowe 0 2 03.Kasım.2026 02:50
Maltepe'de sağanak sonrası inşaat alanında toprak... Sinema Abowe 0 2 03.Kasım.2026 02:50
Bursa İnegöl'de zincirleme kaza! 4 araç birbirine... Sinema Abowe 0 2 03.Kasım.2026 02:50
Kırıkkale'de feci kaza: Otomobil ile hafif ticari... Sinema Abowe 0 2 03.Kasım.2026 02:50