Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 24.Temmuz.2026, 00:00
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,148
Standart TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Mescid-i Aksa'ya yapılan baskına kınama Sinema Güncel

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Katliamcı Netanyahu çetesinden bir bakanın provokatif bir grupla birlikte Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya düzenlediği alçakça baskını lanetliyorum. Bu hukuk tanımaz saldırganlık, İslam aleminin kutsal değerlerine yönelik kasıtlı bir tahriktir. Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini hedef alan, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünü yok sayan bu kural tanımazlık asla kabul edilemez. Soykırım çetesi Netanyahu hükümetinin bu pervasız adımı, Filistin topraklarındaki işgal ve ilhak siyasetinin 'insanlık cephesi' tarafından artık kesin ve kararlı bir şekilde durdurulması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Netanyahu ve çetesi derhal durdurulmalı, uluslararası toplum sözle yetinmeyerek İsrail'in saldırganlığını önleyecek somut tedbirleri hayata geçirmelidir."

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın sahipsiz olmadığını belirten Kurtulmuş, başkenti Kudüs olan, "nehirden denize özgür bir Filistin devleti" kuruluncaya kadar mazlum Filistin halkının yanında kararlılıkla durmaya devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlenmesini kınadıTürkiye, İsrailli Bakan'ın Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini en güçlü biçimde kınadı
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Aile ve çocuk dostu yapım ve dizilere teşvik... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Tarihi Ani Köprüsü restore ediliyor! Bakan... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Antalya'da COP31 hazırlıkları tamamlanmak üzere... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Turistik Doğu Ekspresi’nde bilet satışları yarın... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00