Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 19.Eylül.2026, 05:10
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,148
Standart İsrail gerilim arıyor! Sinema Güncel

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, konuşmasında ülkesinin Suriye’deki askeri varlığını savunurken, Ankara’nın Suriye’deki askeri kapasitesini ve etkisini giderek artırdığını öne sürdü, Türkiye’nin bölgedeki varlığının İsrail açısından ciddi güvenlik meselesi olduğunu savundu. Danon, konuşması sırasında Suriye haritasını ortaya koyarak, İsrail’in Suriye’deki güvenlik tampon bölgesi ile Türkiye’nin bulunduğunu söylediği alanları karşılaştırdı.

Danon, “İsrail’in güvenlik tampon bölgesi Suriye topraklarının yalnızca yüzde 0.1’ini oluştururken, Türkiye’nin askeri varlığı yaklaşık yüzde 5’lik bir alana yayılıyor. Yani, Türkiye’nin Suriye’deki varlığının İsrail’in tampon bölgesinin tam 50 katı” dedi. Danon, ayrıca Türkiye’nin Suriye’de yaklaşık 20 bin asker, 100’ün üzerinde üs ve askeri noktaya sahip olduğunu iddia etti.

Yıldız’dan yanıt

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Türk güçlerinin Suriye’deki varlığının Şam yönetiminin daveti ve iki ülke arasındaki iş birliği çerçevesinde bulunduğunu vurguladı. Yıldız, İsrail’in Türkiye’nin Suriye ile yürüttüğü meşru iş birliğini karalamaya ve Türkiye’yi bir tehdit olarak göstermeye yönelik girişimlerini kesin biçimde reddettiklerini belirtti.
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Aile ve çocuk dostu yapım ve dizilere teşvik... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Tarihi Ani Köprüsü restore ediliyor! Bakan... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Antalya'da COP31 hazırlıkları tamamlanmak üzere... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Turistik Doğu Ekspresi’nde bilet satışları yarın... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği... Sinema Abowe 0 1 25.Ekim.2026 16:00