Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 14.Ekim.2026, 12:00
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,119
Standart Bakan Gürlek açıkladı: 3 ilde FETÖ ve DEAŞ'a 4 farklı operasyon Sinema Güncel

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devletin bekasını, millî iradeyi ve hukuk düzenini hedef alan terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

İzmir, Eskişehir ve Ağrı Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinesinde, emniyet ve jandarma teşkilatlarının müşterek çalışmaları sonucunda 4 ayrı operasyon gerçekleştirildiğini aktaran Gürlek, operasyonlar kapsamında toplam 35 şüpheliden 33'ünün yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi. Bir şüphelinin yurt dışında bulunduğunun tespit edildiğini, bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti.

İlginizi ÇekebilirABD'DEKİ ŞİRKET ÜZERİNDEN PARA TRANSFERİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, ABD'de bulunan FETÖ bağlantılı bir şirket üzerinden Türkiye'den gönderilen gıda ürünleri karşılığında para transferleri yapıldığının belirlendiğini aktaran Gürlek, söz konusu transferlerin FETÖ'nün yeniden yapılanmasının finansmanında kullanılabileceğinin değerlendirildiğini ifade etti.

Bu kapsamda 10 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendiğini belirten Gürlek, 9 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını, bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

BYLOCK, BANK ASYA VE HTS KAYITLARI İNCELENDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir diğer soruşturmada ise ByLock yazışmaları, Bank Asya ve HTS kayıtları üzerinden yapılan incelemeler sonucunda FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçuna ilişkin 3 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İzmir ve Aydın'da gerçekleştirilen operasyonda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, bir şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi.

Türkiye'den COP31'de "temiz pişirme" hamlesiFETÖ'NÜN GÜNCEL YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma kapsamında da FETÖ-PDY'nin güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri değerlendirilen 21 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 21 şüphelinin tamamının yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

DEAŞ'IN FİNANSMANINA YÖNELİK OPERASYON

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ise Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet suçu çerçevesinde DEAŞ terör örgütünün finansmanına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Halk TV'ye kayyum atandı! Başsavcılık detayları açıkladı"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FİNANS KAYNAKLARINI KURUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Soruşturmaları titizlikle yürüten Eskişehir, İzmir ve Ağrı Cumhuriyet başsavcılıklarına, il emniyet müdürlüklerine, jandarma komutanlıklarına ve operasyonlarda görev alan kamu görevlilerine teşekkür eden Gürlek, terör örgütlerinin finans kaynaklarının kurutulması ve yasa dışı para akışlarının ortaya çıkarılması için mücadelenin süreceğini vurguladı.

Gürlek, "Kim hangi şirketin, hangi finansal ilişkinin veya hangi yapının arkasına saklanırsa saklansın; terör örgütlerinin finans kaynaklarını kurutmaya, yasa dışı para akışlarını ortaya çıkarmaya ve örgütsel yapılanmalarını tüm unsurlarıyla çökertmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Bolat duyurdu: Ambarlı Liman Kompleksi'nde... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Ümraniye’de trafikte yol verme kavgası!... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Ayvalık'ta tekne battı! 8 kişi kurtarıldı, 1 kişi... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Türkiye-KKTC doğal gaz hattı için NAVTEX... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Bakan Çiftçi duyurdu: Yeni nesil suç örgütlerine... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40