Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 19.Ekim.2026, 13:30
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,119
Standart SOCAR Türkiye, uzun vadeli yükümlülüklerinin refinansmanını tamamladı Sinema Güncel

Şirketten yapılan açıklamaya göre, küresel ekonomiye ilişkin endişelerin sürdüğü bir dönemde gerçekleştirilen refinansman işlemi, uzun geri ödeme vadesi, piyasadaki benzer işlemler ve önceki kredilere kıyasla düşük faiz maliyetiyle dikkati çekiyor.

Avrupa, Uzak Doğu ve Orta Doğu'dan 22 bankanın katıldığı sendikasyonla sağlanan ve SOCAR için ek yükümlülükler oluşturmayan refinansman işlemi, SOCAR'ın garantörlüğünde beş yıl vadeyle, yıllık SOFR +230 baz puan faiz oranı üzerinden gerçekleştirildi. Hedeflenen finansman tutarının 1.8 katı talep alan bu işlem, SOCAR ve SOCAR Türkiye'nin sağlam finansal yapısına ve dünya finans çevreleri nezdindeki güçlü konumuna duyulan güvenin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.

SOCAR Türkiye'nin bu işlemdeki hukuk danışmanlıklarını Vinson & Elkins RLLP ve Omni Law Firm üstlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SOCAR Başkanı ve SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rovshan Najaf, refinansman işlemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

"Dünyanın güçlü finans kuruluşları FAB ve Mizuho Bank liderliğinde, uygun koşullarla sağlanan bu büyüklükte bir refinansman, küresel piyasalarda belirsizliklerin hala sürdüğü bir dönemde SOCAR Türkiye'ye duyulan büyük güvenin göstergesidir. Uluslararası kaynaklardan sağlanan bu finansman, SOCAR Grubu'nun likiditesini artırırken aynı zamanda projelerimizin finans kuruluşları tarafından desteklendiğini de gösteriyor."

İstanbul'daki selin yaraları sarılıyor! Esnafa nakdi destekte ilk ödemeler başladı
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Bolat duyurdu: Ambarlı Liman Kompleksi'nde... Sinema Abowe 0 4 24.Ekim.2026 23:40
Ümraniye’de trafikte yol verme kavgası!... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Ayvalık'ta tekne battı! 8 kişi kurtarıldı, 1 kişi... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Türkiye-KKTC doğal gaz hattı için NAVTEX... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Bakan Çiftçi duyurdu: Yeni nesil suç örgütlerine... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40