PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyin Nedir, Nasıl Çalışır? Beynin Vücuttaki Görevleri Nelerdir, Ne İşe Yarar? Sağlık


GazaLi
08.Eylül.2021, 11:25
https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75/460x340/6138968586b2453b7c3975d9.jpgBeyin aynı anda pek çok görevi üstlenen bir organdır. Latince dilinde beyin demek Cerebrum demektir.

Beyin Nedir?

Beyin organı sinir sisteminin başında yer alan bir organdır. Vücudun en önemli organı olarak bilinmektedir. Omurgalı hayvanların tümünde beyin organı bulunur. Beyin baş kısmında yer alan bir organdır. Görmeyi, duymayı, tat almayı ve dengede kalmayı sağlayan bir organdır. Beyin ayrıca omurgalı canlılarda en karmaşık anatomiye sahip olan bir organdır.

Beyin Nasıl Çalışır?

Beyne saniyede milyonlarca sinyal gider. Bu sinyaller hızlı bir şekilde bu organda değerlendirilir. Beyin içerisinde nöronlar bulunmaktadır. Nöronlar arasında gerçekleştirilen bağlantılar sonucunda beyin görevini gerçekleştirir. Beyin bu şekilde hem hareket etmeyi sağlar hem de görmeyi sağlar. Beyin sinir sisteminde sinyal ile birlikte çalışır.

Beynin Vücuttaki Görevleri Nelerdir?

1) Hormon Salınımını Destekler

Beyin vücuttaki önemli görevlerinden bir tanesi olarak hormon salınımını desteklemesidir. Beyin vücuttaki hormonların ne zaman salgılanacağı zamanı belirler. Bu şekilde hormonlar zamanında salgılanarak vücudun dengesini sağlar.

2) Kan Basıncını Düzenler

Beynin en önemli görevleri arasında kan basıncını düzenlemesi gelmektedir. Vücuttaki kan basıncının yüksek olmasını engeller. Aynı zamanda vücut sıcaklığını da kontrol eder. Bu şekilde vücudun daha sağlıklı olmasını sağlar.

3) Problem Çözer

Vücutta yer alan bir takım problemleri çözmeye yarar. Aynı zamanda günlük hayatta da yine beyin bütün problemleri çözümünde etkin rol oynar.

Beyin Ne İşe Yarar?

1) Duyu Organlarını Hareket Geçirir

Duyu organları vücutta 5 taneden oluşmaktadır. Görme duyma işitme dokunma ve tat alma gibi faaliyetleri beyin düzenler.

2) Öğrenme Faaliyeti Burada Gerçekleşir

Gündelik hayatta öğrendiğimiz bilgiler ve diller beyinde depolanır. Öğrenme burada gerçekleşir.