Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt Bugün, 05:10
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 8,037
Standart Suriye'de dikkat çeken karar! Şara imzayı attı: YPG elebaşı Mazlum Abdi'ye yeni görev

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberinde "Cumhurbaşkanı Ahmed Şara 2026 tarihli ve 164 sayılı kararnameyle Mustafa HalilAbdi'yi (MazlumAbdi) Cumhurbaşkanlığı nezdinde danışman olarak atamıştır" ifadeleri yer aldı.

‘YENİ BİR DENKLEM’

Uzmanlara göre Şam yönetiminin ülkenin toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabaları karşısında, ABD'nin Suriye politikasındaki değişim terör örgütü YPG açısından da yeni bir denklem yarattı.

Washington'ın Suriye merkezi hükümetiyle çalışmayı tercih ettiği bir denklemde, Fırat'ın doğusundaki işgal alanlarını da yitiren örgütün bağımsız bir yapı olarak varlığını sürdürebilmesi artık imkansızdı.

‘İSRAİL’İN HAYALİ ORTADAN KALDIRILDI’

Bu daAbdi'nin dün örgütün feshedildiğini ilan etmesiyle bir sona kavuşmuş oldu. Böylece Suriye'nin üniter devlet yapısının önündeki en büyük tehditlerden biri olan YPG sorunu büyük oranda çözülmüş olurken İsrail’in istikrarsız bir Suriye hayali doğrultusunda terör örgütünü işlevsel hale getirebilme ihtimali de büyük ölçüde ortadan kaldırılmış oldu.

Analistlere göre yine de İsrail'in Suriye’nin güneyine yönelik işgal ve saldırı hamlelerinin devam ettiği düşünüldüğünde riskler canlılığını koruyor. Aynı gün İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın işgal altındaki Şeyh Dağı'na gitmesi, Süveyda'daki ayrılıkçı Dürzi çevrelerin protestoları ve Hikmet el-Hicri'nin İsrail'in "ayrılmaz bir parçası" olduklarına ilişkin açıklaması, Suriye'nin önündeki meselenin yalnızca ekonomik bir yeniden yapılanmadan ibaret olmadığını gösteriyor.

NE OLMUŞTU?

Suriye yönetimi ile terör örgütü YPG arasında 29 Ocak'ta ateşkes ve kademeli entegrasyonu öngören yeni bir mutabakata varılmıştı.

Terör örgütü YPG'nin elebaşlarındanMazlumAbdikod adlı FerhatAbdiŞahin dün "Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile yapılan anlaşmanın ardından güçlerimizin Suriye ordusunun tugayları bünyesine entegrasyon sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, bugün büyük bir sorumlulukla bağımsız bir askeri güç olarak kendimizi feshettiğimizi ilan ediyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Meta uzlaşısında Türkiye takipte Sinema Güncel Sinema Abowe 0 3 28.Ağustos.2026 05:10
Sosyal etkide yeni dönem Sinema Güncel Sinema Abowe 0 1 28.Ağustos.2026 05:10
2050’de yaşlı nüfus 1.6 milyara çıkacak Sinema... Sinema Abowe 0 1 28.Ağustos.2026 05:10
‘Spora destek vermeye devam’ Sinema Güncel Sinema Abowe 0 1 28.Ağustos.2026 05:10
153 yıllık demir yoluna ‘leylekkonmaz’ önlemi... Sinema Abowe 0 1 28.Ağustos.2026 05:10

Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:17.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Film izle Dizi izle Erotik Filmler Sex Hikaye Erotik Filmler Yabancı dizi izle Erotik Film hemen izle