Filmealese.Net

Filmealese.Net (https://filmealese.net/)
-   Genel Bilgiler (https://filmealese.net/genel-bilgiler/)
-   -   32. Hafta Hamilelik Sağlık Püf Noktaları (https://filmealese.net/genel-bilgiler/170771-32-hafta-hamilelik-saglik-puf-noktalari.html)

GazaLi 10.Ağustos.2021 09:27

32. Hafta Hamilelik Sağlık Püf Noktaları
 
https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75...4bdc404a11.jpg Bebeğinizin hızla büyüyen boyu ve kilosu sayesinde rahminiz de genişliyor. Bebeğinizin doğumdaki kilosunun 1/3ünü son 7 haftada almış olacak. Bu hafta bebeğinizin el ve ayak tırnakları gelişirken gerçek saçları da çıkıyor. Altındaki yağ tabakasının gelişmesiyle teni de yumuşuyor.

Hayatınız nasıl değişiyor?

Bebeğinizin artan ihtiyaçlarını karşılamak için doğumdan itibaren vücudunuzdaki kan miktarı % 40-50 arttı. Bu hacim artışıyla birlikte rahminiz diyaframa ve mideye baskı uygulayabilir. Bu baskının sonucu olarak ise nefes darlığı ve mide yanması görülebilir. Söz konusu durumlardan şikayetçiyseniz yastığınızı dik konuma getirerek uyumayı ve daha ufak porsiyonlar yemeyi deneyebilirsiniz.
Hamileliğiniz sona yaklaştıkça belinizdeki baskı da artacaktır. Bel ağrıları sebebiyle uykusuz kalabilir ve hareket etmekte zorlanabilirsiniz. Bu durumla ilgili doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir. Nitekim aniden ortaya çıkan bel ağrısı erken doğumun belirtisi olabilir.

Erken doğum söz konusu değilse bel ağrısının sebebi büyüyen rahminizdir. Vücudunuzun ağırlık merkezi değiştiği için duruşunuz da değişir ve buna bağlı olarak belinize fazla yük biner, karın kaslarınız zayıflar.

Hamilelikte yaşanan hormonal değişiklikler ise eklem ve dokuların gevşemesine neden olur. Hamilelik ilerledikçe yürümek, kalkmak, eğilmek kısacası hareket etmek daha zor hale gelebilir. Hareket etmek zor olsa da hareketsiz durmak önerilmemektedir. Ufak egzersizler ve düzenli spor ile kaslarınızı çalıştırmanız doğum ve bebeğiniz için çok önemlidir.

Doğum odasında kim olacak?

Doğumunuz yaklaştıkça aklınızda pek çok soru olacaktır. Bunlardan birisi de doğum esnasında yanınızda kimin olacağıdır.

Oldukça önemli bir deneyim olan doğum sırasında yanınızda sizi rahatlatacak bir arkadaş, eşiniz veya aileniz olabilir.

Yapılan anketlere göre anne adaylarının % 44’ü sadece eşinin doğum odasında bulunmasını istiyor. % 37’si aileden bir kişinin de orda olmasını tercih ederken % 16’sı bir arkadaşını da çağırıyor. Anne adaylarından %3’ü ise doğumhanede bir danışman veya doğum koçu bulundurmayı istiyor.

Doğumda yanınızda olacak kişiyi siz seçmelisiniz. Ailenizden yanınızda olacak kişiyi seçerken saygı göstermelerini talep edebilirsiniz.

https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75...4bdc404a13.jpgHamileliğin son dönemlerinde beslenme

Hamileliğin 32. haftasında hamile bir kadın günlük olarak fazladan 300 kaloriye ihtiyaç duyar. Ancak aldığınız kaloriler kaliteli olmalıdır. Gereksiz gıdalarla hamileliğinize fayda sağlayamazsınız. Tam tahıllı besinler, meyveler, sebzeler ve bakliyatlar tercih edilmesi gereken yiyeceklerdir.

Hamileliğin her haftasında yeteri miktarda protein almak da çok önemlidir. Protein hücre bölünmesini destekler ve fetüsün doğru bir şekilde gelişmesini sağlar. Proteini hayvansal ve bitkisel kaynaklardan temin edebilirsiniz.

Sağlıklı her insanın enerji üretebilmesi için karbonhidratlara ihtiyacı vardır. Kalori alımının arttığı bu hafta karbonhidratlara daha fazla önem vermeniz gerekecektir.

Hamilelik söz konusu olduğunda anahtar elementlerden biri de folik asittir. Hamile kadınların günde 600 mg folik asit alması gerekmektedir. Folik asit mısır gevrekleri, ekmek ve meyve sularında bol miktarda bulunur.

Hamileliğin 32. haftasında anne adayları demir eksikliğine bağlı anemi riski altındadır. Bu nedenle demir alımına önem vermek gerekir. Balık, et ve yeşil yapraklı sebzeler demir açısından oldukça zengindir.

https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75...4bdc404a15.jpgBu haftanın aktivitesi

Hamileliğin son döneminde planlı programlı olmakta fayda vardır. Kesin doğum zamanı bilinmediğinden bu haftalarda hazırlıkların tamamlanması kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Bebeğin doğumundan itibaren ilk haftalarda size yardımcı olacak kişilerin listesini çıkarın.

Size yemek yapacak ve evinizde yardımcı olacak aile bireylerini belirleyin.

Market alışverişinde, büyük çocuklarınızın bakımında arkadaşlarınızın ve ailenizin yardımına ihtiyaç duyacaksınız.



Kaynak: Babycenter.com


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:09.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.