Filmealese.Net

Filmealese.Net (https://filmealese.net/)
-   Sinema (https://filmealese.net/sinema/)
-   -   MİA’dan İran istihbaratı analizi: Çekişme İsrail’e alan açtı Sinema Güncel (https://filmealese.net/sinema/346983-mia-dan-iran-istihbarati-analizi-cekisme-israil-alan-acti-sinema-guncel.html)

Abowe 16.Mart.2026 04:54

MİA’dan İran istihbaratı analizi: Çekişme İsrail’e alan açtı Sinema Güncel
 
https://image.milimaj.com/i/milliyet...63db1284e8.jpgCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi. Erdoğan’ın da son açıklamalarında, “Ülkemizi savaşın içine çekmek isteyen tertip, tuzak ve tahriklere karşı çok dikkatli hareket ediyoruz. Olayların sadece görünen kısmına değil, asıl perdenin arkasında gizlenen kısmına odaklanıyor, hiçbir senaryoyu dışlamıyoruz” mesajını vermesi dikkat çekti.

İlginizi ÇekebilirÇin ve Rusya’dan destek

Milli İstihbarat Akademisi (MİA) bir yıl önce yayımladığı “Dünden Bugüne İran İstihbarat Mekanizması” başlıklı analizdeçarpıcı tespitlerde bulunmuştu. “İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı istihbarat birimlerinin çekişmesi ve iç politikadaki olumsuz rekabet, başta İsrail olmak üzere hasım güçlere alan açtı” tespitinin yer aldığı analizde, DMO’nun iç güç mücadeleleriyle önemli güvenlik ve istihbarat açıklarına yol açtığı kaydedildi. İran’ın zayıflıklarını gidermek için son 10 yılda Çin ve Rusya ile derinleşen teknolojik iş birliği çabalarına ağırlık verse beklenen sonuçlara ulaşamadığı belirtildi. / ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara

Trump’ın ‘boğaz’ında kaldı


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:59.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.