![]() |
Kalyon PV’den ABD’de yatırım adımı Sinema Güncel
https://image.milimaj.com/i/milliyet...f14e27701e.jpgKalyon PV Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda yatırımcı ve analist katıldı.
Kalyon PV’nin yatırımı kapsamında, ABD’de kuruluşu tamamlanan ve Kalyon PV’nin çoğunluk hissedarı olduğu şirket bünyesinde yeni bir üretim tesisi kurulması planlanıyor. Tesiste, ABD’deki ilgili mevzuat ve yerlilik şartlarına uygun şekilde başta güneş panelleri olmak üzere güneş enerjisi sektörüne yönelik ürünlerin üretilmesi hedefleniyor. Aynı yapı üzerinden ABD pazarında satış ve pazarlama organizasyonunun da oluşturulması planlanıyor. Toplantıda, yatırım sürecinin; vergi, hukuk ve yatırım alanlarında ABD’de yerleşik bir danışmanlık firmasıyla yürütüldüğü belirtildi. Kalyon PV, yatırım kapsamında federal düzeydeki vergi teşvikleri ile eyalet ve yerel düzeyde sunulan ekonomik kalkınma teşviklerinden de yararlanmayı öngörüyor.https://image.milimaj.com/i/milliyet...f14e277021.jpg Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kalyon PV olarak yatırımlarımızla ülkemiz, hissedarlarımız ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi. Yönetim Kurulu ve icra kadrosundaki yenilenmeye de değinen Kalyoncu, yeni yönetimin farklı fikirleri ve deneyimleri aynı masa etrafında buluşturduğunu belirtti. Kalyoncu, “Bu yeni dönemi yalnızca bir yönetim değişikliği olarak görmüyoruz. Yeni bir sinerji ve enerjiyle güçlü bir icra dönemi olarak görüyoruz” dedi. Kalyon Holding Strateji ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Gözde Çivici moderasyonunda gerçekleştirilen toplantıda; Kalyon PV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Soydan şirketin stratejisini ve hedeflerini, Kalyon PV CEO’su Görkem Suner üretim kabiliyetlerini ve teknolojik altyapılarını, Kalyon PV CFO’su Can Ungun finansal görünümünü yatırımcılarla paylaştı. Kalyon Holding CEO’su Mustafa Koçar ise şirketlerin büyüme planlarını ve gelecek dönem önceliklerini aktardı. |
| Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:55. |
Search Engine Optimisation provided by
DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.