Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt Bugün, 10:30
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 7,685
Standart İşte Türkiye’nin vergi rekortmenleri Sinema Güncel

EKONOMİ SERVİSİ - Gelir İdaresi Başkanlığı, 2025 vergilendirme dönemine ilişkin gelir vergisi rekortmenlerini açıkladı. Türkiye genelinde en çok gelir vergisi ödeyen isimler Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar ve Rahmi Koç olurken; toplam tahakkuk eden vergi tutarı 710,5 milyar TL’ye ulaştı.

5. kez ilk sırada

2025 yılı vergilendirme dönemine ilişkin kurumlar vergisi rekortmenleri de açıklandı. Buna göre Türkiye genelinde 1.2 milyonu aşkın mükellef 1.6 trilyon liralık vergi tahakkuk ettirirken, en fazla vergi ödeyen ilk 10 kurum arasında bankacılık sektörü öne çıktı. Ziraat Bankası, listenin zirvesinde yer aldı.



Selçuk Bayraktar : 2 milyar 991 milyon

Dünyanınönde gelen teknoloji şirketlerinden Baykar’ın milli SİHA ihracatında yakaladığı küreselbaşarı, yöneticilerini üst üste 5’inci kez Türkiye’nin en çok gelir vergisi veren isimleri listesinde zirveye taşıdı. Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesine göre, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 2021-2025 yıllarında art arda 5 kez Türkiye’nin en çok gelir vergisi ödeyen mükellefleri oldu. 2025 vergilendirme döneminde Selçuk Bayraktar 2 milyar 991 milyon 536 bin lira, Haluk Bayraktar da 2 milyar 502 milyon 27 bin lira gelir vergisi beyan etti. İki yöneticinin ödediği toplam gelir vergisi 5 milyar 493,6 milyon lirayı buldu.



Haluk Bayraktar: 2 milyar 502 milyon

İhracat odaklı büyüme

Ödenen vergi, Baykar’ın bir önceki yıl elde ettiği kazançlar üzerinden hesaplanan kurumlar vergisi ve kar dağıtımı stopajının ardından gerçekleşti. Baykar yöneticilerinin 2021’den bu yana ödediği vergi tutarında yaşanan yaklaşık 18 katlık artışta ihracat odaklı büyüme modeli belirleyici oldu. Cirosunun yüzde 90’ını ihracattan elde eden Baykar, Türkiye genelinde tüm sektörler arasında en çok ihracat yapan ilk 10 firma arasındaki yerini üst üste üçüncü kez korurken, küresel SİHA pazarındaki liderliğini de pekiştirdi.



Rahmi Koç: 830 milyon 795 bin

İsim açıklamadılar

Gelir vergisi rekortmenleri listesindeki dikkat çeken detaylardan biri de ismini açıklamayan kişi ve kurumların sayısı oldu. Türkiye genelindeki ilk 100 mükelleften 66’sı bilgilerinin açıklanmasını istemedi.



Mehmet Sinan Tara

Rahmi Koç3. sırada

2025 vergilendirme dönemine ilişkin en fazla gelir vergisi beyan eden mükellefler listesinin üçüncü sırasında 830 milyon 795 bin 72 lirayla Koç Holding Şeref Başkanı Mustafa Rahmi Koç bulunuyor.

Listenin dördüncü sırasında 676 milyon 261 bin 752 lirayla Mehmet Sinan Tara yer aldı. Listenin, 5, 6 ve 8’inci sırasındaki kişiler isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Listede yedinci sırada 557 milyon 655 bin 112 lirayla Erman Ilıcak, dokuzuncu sırada 448 milyon 694 bin 701 lirayla Mehmet Cengiz, onuncu sırada 430 milyon 317 bin 466 lirayla Ceyda Lale Tara yer aldı.

Bankalar öne çıktı

En fazla kurumlar vergisi beyan eden ise 70.4 milyar lira ile Ziraat Bankası oldu.
Kurumlar için vergilendirme dönemi için her bir mükellef kurum ortalama 5 milyon 737 bin 526 TL matrah beyanında bulunurken, bu matrah üzerinden mükellef başına ortalama 1 milyon 329 bin 20 TL kurumlar vergisi tahakkuk etti.

İstanbul zirvede

En fazla vergi tahakkuk ettirilen ilk 100 mükellefin illere göre dağılımında zirvede 80 mükellef ile İstanbul yer aldı. İstanbul’u 14 mükellef ile Ankara takip ederken; İzmir, Antalya, Konya, Kocaeli, Muğla ve Kastamonu’dan 1’er mükellef ilk 100 listesine girmeyi başardı. Açıklanan ilk 20 kişilik listede ilk sırayı 70 milyar 394 milyon 682 bin 568 TL tahakkuk eden vergi tutarı ile Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş. aldı.

Vakıflar 3. sırada

2. ve 5. sırasındaki kurumlar isimlerinin açıklanmasını istemezken, 3. sırada 22 milyar 908 milyon TL ile Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., 4. sırada ise 20 milyar 77 milyon TL ile Türkiye Garanti Bankası A.Ş. yer buldu. 6. sırada QNB Bank A.Ş., 7. sırada LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş., 8. sırada Emin Evim Tasarruf Finansmanı A.Ş., 9. sırada Citibank A.Ş. ve 10. sırada Allianz Sigorta A.Ş. sıralandı.
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Kacır Kocaeli'de açıkladı! Türkiye’de bir... Sinema Abowe 0 1 14.Ağustos.2026 18:40
Bakan Bolat'tan AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci... Sinema Abowe 0 1 14.Ağustos.2026 18:40
Bakan Yumaklı AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci... Sinema Abowe 0 2 14.Ağustos.2026 18:40
İstifalar sonrası TBMM'de sandalye dağılımı... Sinema Abowe 0 1 14.Ağustos.2026 18:40
Mardin’de kan donduran olay! Yatalak eşini... Sinema Abowe 0 2 14.Ağustos.2026 18:40

Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:29.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Film izle Dizi izle Erotik Filmler Sex Hikaye Erotik Filmler Yabancı dizi izle Erotik Film hemen izle