
Vajina kanseri, kadınlarda nadir görülen kanser türlerinden biridir.
Vajina Kanseri Nedir?
Vajina kanseri, çok fazla görülmeyen kanser türlerinden birisidir. Vajinal kanserler vajinan iç yüzeylerinde ve doğum kanaları bölgelerinde meydana gelir. Dış bölgelerde gelişen kanser ise vulva kanseri olarak biliniyor. Erken tanı koyulması bu kanser türleri için çok büyük önem taşıyor. Erken teşhisle birlikte tedavi süreci daha hızlı yönetilebiliyor.
Her kanser türünde olduğu gibi vajina kanseri de erken teşhis konusunda çok önemlidir. Tedavilerde gösterilen başarı oranı erken teşhisle beraber atış gösteriyor. Erken teşhis yapabilmek için kişilerin gösterdiği belirtilere çok dikkat edilmelidir. Gösterilen belirtiler ciddiye alınarak sağlık kurumlarına gidilmelidir. Vajina kanserinin kadınlarda gösterdiği belirtiler şu şekilde sıralanabilir;
- Akıntı
- Sık idrara çıkma
- Kasık ağrıları
- İdrar yaparken oluşan ağrı
- Vajinada kitle
- Vajina bölgesinde kanama
Bu belirtileri gösteren kişiler mutlaka vajina kanserinden şüphelenmelidir. Özellikle uzun süren belirtileri ciddiye alınmalıdır. Kanser her zaman son derece riskli bir hastalıktır. Her ne kadar vajina kanseri çok görülen bir hastalık olmasa da, dikkat edilmesi gereken bir kanser türüdür.
Vulva ve Vajina Kanseri Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Vulva ve vajina kanserinde nasıl bir tedavi sürecinin olduğu birçok kadının merak ettiği bir konu oluyor. Kanserler her zaman hücrelerle oluşan bir sağlık sorunudur. Geç kalınan kanser evreleri için tedavi süreçleri her zaman daha zor olacaktır. Vulva kanserinin en net görülen belirtileri şu şekildedir;
- Asimetri
- Ağrılar
- Yoğun kaşıntı
- Kanama
- Renk değişikliği
- Şekil bozukluğu
Bu belirtiler vulva kanseri olan kişilerde net olarak görülür. Bu belirtilerin ne kadar sürdüğü takip edilmelidir. Uzun sürmesi durumunda mutlaka uzman doktorlara muayene olmak gerekir. Kanser tedavilerinde erken teşhisin önemi oldukça büyüktür. Kişiler bu durumları yaşadığında mutlaka tedavi sürecinin başlaması için doktorlara başvurmalıdır.