
Beyaz balgam, birçok hastalığın habercisi olarak görülen bir belirtidir.
Beyaz Balgam Ne Anlama Geliyor?
Balgam her insanda görülen bir sağlık sorunudur. Özellikle grip ve nezle gibi hastalıklarda mutlaka balgam görülür. Alt solunum yollarında ve akciğerlerde üretilmiş olan bir mukusdur. Sinüsler ağız ve burun ile üretiliyor.
Kişiye son derece rahatsızlık veren bir durumdur. Kaygan ve lifli bir yapıda görülür. Her ne kadar rahatsız edici olsa da vücut için önemlidir. Organların kurumasını engelleme görevine sahiptir. Vücut herhangi bir günde 1 ile 2 litre arasında balgam üretebilir. Farklı nedenlerden dolayı da balgam üretimi yapabilir ve bu üretilen balgamların birçok çeşidi bulunuyor. Bu balgam renklerine göre farklı hastalıklar oluşabiliyor.
Belirtileri ve yöntemleri her zaman insanlarda farklı şekilde görülür. Beyaz, sarı yeşil ve siyah gibi birçok balgam rengi vardır. Beyaz balgam aslında burun tıkanıklığını gösteren bir belirtidir. Bu durum özellikle soğuk kış aylarında grip gibi hastalıklarla oluşuyor. Burun boşlukları dar ve sıkışık bir yapıda olduğundan bu alanda bulunan dokularda şişme görülüyor ve iltihap oluşuyor. Burun vücutta en nemli bölgelerden biridir.
Köpüklü Beyaz Balgam Hangi Hastalığın Belirtisi?
Beyaz balgam genellikle öksürükle meydana gelir. Bu sebepten dolayı soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlar oluşabiliyor. Burun sinüsleri bu nedenden dolayı tıkanıyor. Tıkanan sinüsler ortaya beyaz balgamları çıkarıyor. Özellikle yemek borularından ağza gelen bu balgamlar insanları çok rahatsız edebiliyor. Yapışkan özelliğiyle insanların midesini de bulandırabiliyor. Balgamların asıl görevleri bakteri ve bunun gibi birçok zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırıyor.
Balgam kısaca filtre görevi görüyor. Diğer balgam renklerine göre beyaz balgam daha zararsız bir balgam türüdür. İçeriğinde su, protein ve tuz bulunuyor. Balgamın doğal rengi beyazdır. Bu nedenden dolayı çok fazla zararlı değildir. Akciğerlere bağlı olarak öksürükle ağız yoluyla dışarı atılır. Beyaz balgamın oluşma nedenleri şu şekildedir;
- Geniz akıntıları
- Mideden gelen akıntı
- Sinüs akıntıları