
Alerjik bronşit hastalığının birçok belirtisi bulunur.
Alerjik Bronşit Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Alerjik hastalıklardan birisi olan bronşit, herkesin çekindiği bir hastalıktır. Belirtileri oldukça açık olan bu hastalığın nasıl tedavi edildiği de merak edilen konulardan birisidir. Alerjik bronşitin neden oluştuğuna dair birçok bilgi bulunuyor. Akciğerlere hava taşıyan borular bulunur. Bu borulara tıp dilinde bronş adı verilir. Bu bronş borularının iltihaplanması sonucu bronşit hastalığı meydana gelir.
Bronşitin birçok çeşidi bulunuyor. Akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Akut bronşit grip ve kızamık gibi hastalıklarda rastlanılıyor. Kronik bronşit ise daha uzun sürebilen bir iltihap hastalığıdır. Her hastalık türünün tekrarlanması durumuna kronik adı verilir. Tedavi sürecinin hızlandırılmaması sonucunda bu hastalıklar belirli sürelerde kendini gösterir.
Bronşit hastalığı genellikle çok sigara içen kişilerde görülüyor. Özellikle bağışıklık sistemi yeterince güçlü olmayan kişiler bronşit olabiliyor. Alerjiye sahip kişiler bronşitle karşılaşabilir. Bronşitin belirtileri her kişide farklı gösterebilir. Bilinen bronşit belirtileri şöyledir;
- Sürekli öksürme
- Nefesin daralması
- Yorgunluk
- Halsizlik
- Şiddetli göğüs ağrıları
- Renkli balgam
Alerji Bronşit Geçer mi? Bronşite İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?
Bronşit belirtileri uzun bir zaman sürebilir. Bu belirtiler takip edilerek sağlık kuruluşlarına gidilebilir. Her belirti bronşit hastalığını göstermez. Bu sebepten dolayı belirtilerin sıklığı ve seviyesi takip edilmelidir. Bronşit hastalığının tedavisi çeşitlerine göre yapılıyor. Alerjik bronşitlerin nasıl tedavi edileceği merak edilen konulardan biridir.
Akut bronşitler kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor. Kronik alerji türleri ilaçlarla desteklenerek tedavi edilebiliyor. Kronik alerji bronşit hastalığı sürekli olarak kendini gösteren bir hastalık türüdür. Alerji bronşit hastalığına iyi gelen birçok doğal bitki çayları bulunuyor. Bu bitkiler şu şekilde sıralanabilir;
- Elma çayları
- Ihlamur
- Rezene
- Nane
- Adaçayı
- Zencefil