
Akciğer ağrıları bazı hastalıkların belirtileri olabilir.
Akciğer Ağrısı Nereden Hissedilir? Vücutta Nerelere Vurur?
Akciğerler solunum sistemleri için değerli bir bölümdür. Akciğerde yaşanacak bir durum solunum sistemini doğrudan etkiler. Akciğerlerde yaşanan ağrıların bazı sebepleri olabilir. Akciğer kanseri gibi bir ciddi hastalığın belirtisi sırt ağrılarıdır. Oluşan tümörler bazı durumlardan dolayı baskı yaparak sırtın ağrımasına sebep olur. Kanserler göğüs kısmında yer alan sinirlere zarar verir ve bu aşamada sırt ağrıları meydana gelir.
Sırt ağrılarının oluşması için pek çok neden bulunuyor. Özellikle akciğer kanser hücrelerinin omurga kemiklerine ulaşması durumunda ciddi ağrılar oluşabiliyor. Akciğer hastalığının belirtileri pek çok kişi tarafından merak edilerek araştırılıyor. Her sırt ağrısının kanser belirtisi olup olmadığı merak ediliyor. Akciğer kanseri olan kişilerin en çok yaşadığı belirti şiddetli sırt ağrılarıdır. Bu kanser türü sırtın alt ve üst bölgelerinde daha şiddetli ağrıya neden olur.
İnsanların sırıt sadece hastalıktan dolayı ağrımaz. Ağır kaldırıldığında veya oturma bozukluklarında sırtın ağrıdığı görülebilir. Fakat akciğer kanserinin belirtisi olan sırt ağrısıyla karşılaştırıp ayırt etmek zor bir durumdur. Akciğerden dolayı yaşanan sırt ağrıları sadece kanser hastalığını işaret etmez. İnsanlar bu durumlarda çok endişelenerek bir panik haline giriyor. Akciğerlerde oluşabilecek kanser harici bir durum da sırt ağrısına neden olabilir. Gerekli test ve muayene işlemleri yapılarak tanı koyulabilir.
Akciğer Rahatsızlıklarının Belirtileri Nelerdir?
Akciğer rahatsızlıklarına neden olan durumlar öncelikle tespit edilmelidir. Neyden kaynaklandığı ortaya çıkarılmalıdır. Bunun için öncelikle gösterilen belirtiler takip edilmelidir. Akciğer hastalıklarında bazı belirtiler görülür. Bu belirtilerin tespit edilmesi ve takip edilmesi hastalığın tanı süreci için çok önemlidir. Akciğer rahatsızlıklarının belirtileri şu şekilde görülür;
- Şiddetli sırt ağrısı
- Öksürük
- Kilo kayıpları
- Nefesin daralması
- Halsizlik
- Yorgunluk
- İştah kayıpları
- Parmakların uyuşması
- Sesin kısılması