
Rekonstrüksiyon, tıp alanında yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Cerrahi bir operasyonla kişilerden alınan organların yerine, yeni organ ekleme işlemidir. Doku veya meme gibi bölgeler rekonstrüksiyon yapılabilir.
Rekonstrüksiyon Nedir?
Tıp alanında doktorlar tarafından rekonstrüksiyon kelimesi çok yaygın kullanılıyor. Bu kelimeyi duyan hastalar anlayamadığı için bazı araştırmalar yapabiliyor. Özellikle internet arama motorlarına yazılan rekonstrüksiyon kelimesi çok araştırılıyor. Neyi ifade ettiği ve hangi hastalık için kullanıldığı merak ediliyor. Rekonstrüksiyon, yapılan bir işlemi ifade eden bir terimdir. Kişilerin herhangi bir nedenden dolayı memesi cerrahi operasyonla alınabiliyor.
Daha sonra alınan meme yerine bir meme yerleştirilmesi rekonstrüksiyon olarak adlandırılıyor. Doktorlar yapılan bu işlemleri kısaca rekonstrüksiyon olarak belirtiyor. Bu durum sadece meme için geçerli değildir. Protez olan tüm durumlarda rekonstrüksiyon olarak adlandırılır. Bu durumlara örnek olarak dokularda verilebilir.
Rekonstrüksiyon Cerrahi Örnekleri Nelerdir?
Rekonstrüksiyon hastalar tarafından merak edilen bir durumdur. Bu işlemin hangi cerrahi operasyonları kapsadığı da kişiler tarafından oldukça merak ediliyor. Rekonstrüksiyon, meme, doku ve protez gibi işlemleri içeren bir durumdur. Özellikle organ değişikliği yapılması rekonstrüksiyon olarak adlandırılıyor.
Bir kişinin memesi kanserden dolayı alınabiliyor. Fakat bu alınan memeni yerine yerleştirilen yeni meme işlemi rekonstrüksiyon cerrahisine örnektir. Bu örnekler dokularda ve protezlerde de görülebiliyor. Herhangi bir protez işlemi rekonstrüksiyon başlığı altında değerlendiriliyor. Kişiler bu durumu bu şekilde kolayca anlayabiliyor ve rekonstrüksiyon hakkında daha detaylı bilgilere kolayca ulaşım sağlayabiliyor.