
Emosyonel durumu, tıp terimleri içerisinde son derece etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Depresyon öncesi genel olarak konulan emosyonel durumunun teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi daha ciddi sorunlara yol açmaması için çok önemlidir.
Emosyonel Nedir?
Emosyonel, kişilerin duygu durumlarına verilen isimdir. Emosyonel durumu bir hastalık olarak kabul edilmemektedir ancak depresyon gibi ciddi ruh hastalıklarının da başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Emosyonel kişinin duygularındaki tutarsız değişiklikleri ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Kişi profesyonel yardım almadan da emosyonel duygu bozukluğunu düzeltebilir. Bu durumda mutlaka sosyal çevresinden destek alması gerekmektedir.
Özellikle çevre uyum problemlerinin giderilmesi konusunda mutlaka yardım almalıdır. İçine kapanık insanların ise mutlaka profesyonel tıbbi yardım almaları gerekmektedir. Emosyonel duygu bozukluğu yaşayan insanlar problemlerinden kaçabilme adına kendini toplumdan soyutlamaktadır. Bu durumda kişinin mutlaka problemleri ile yüzleşmesi ve çözüm önerileri üzerinde düşünmesi gerekmektedir. Ancak kaçış durumunda belirtiler baş göstermeye başlayarak toplumdan uzak bir bireyin oluşmasına neden olmaktadır.
Emosyonel Durumun Belirtileri ve Semptomları Nelerdir?
Emosyonel durumunda kişide gözle görülen değişiklikler gözlemlenebilir. Bu değişiklikler sebepsiz bitkinlikler, neşesizlik, uyuşukluk gibi duygu bozukluklarında ortaya çıkabilecek durumlardır. Bunların yanı sıra emosyonel durumu olan kimseler uykuya dalma konusunda sıkıntı yaşamaktadır.
Uzun süre uyuyan ve uyanamayan insanlarda da ciddi emosyonel durumu görülebilir. Kişinin sürekli huzursuz olmasına bağlı olarak sıkıntı hali, gün içerisinde hayata katılmaya zorluk çekmesi, sosyalleşme konusunda yaşanan sıkıntılar ve kendini güçsüz hissetme durumlarda emosyonelin sempotomları arasındadır.