
Oksidatif stres, normal stresle bir bağlantısı olmayan vücuda zararlı etkileri bulunan bir biyokimyasal süreç olarak belirtilmektedir.
Oksidatif Stres Nedir, Neden Olur?
Oksidatif stres vücutta bulunan hücrelerin yaşam süresini kısaltarak onların hastalanmasına ve işlevini yapamaz hale gelmesine neden olan bir hastalık olarak ifade edilmektedir. Vücutta bulunan besinler enerji elde etmek için oksijen kullanmaktadırlar. Bu sırada serbest radikal adı verilen atıklar oluşmaktadır. Bu serbest radikal atıklarının hücrelere saldırması ile hücrelerde hasarlar meydana gelmekte ve bu durum oksidatif stres olarak adlandırılmaktadır. Bu hastalık insanlarda bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olmaktadır.
Oksidatif Stres Tedavisi Nasıl Yapılır?
Oksidatif stres tedavisi mümkün olan bir hastalık çeşidi olmaktadır. Kan tahlilleri yapılarak vücuttaki oksidatif stres seviyesini ölçmek mümkün olmaktadır.. Bu hastalık, hastanın beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi ile tedavi edilmektedir. Bunun dışında C vitamini kullanmak ve antioksidan açısından zengin olan besinleri tüketmek de gerekmektedir. Bunlara dikkat edildiği taktirde oksidatif stres hastalığına karşı koruma sağlanmış olmaktadır.