Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt Dün, 22:59
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 6,857
Standart Bakan Güler'den KKTC 14. Zırhlı Tugay Komutanlığına ziyaret Sinema Güncel

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenlik, barış ve istikrar için Ada'da bulunmaya ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye devam edecektir." dedi.

İlginizi ÇekebilirBakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Güler ve beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile KKTC'deki 14'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığında incelemelerde bulundu.

Mehmetçik ile bir araya gelen Güler, yaptığı konuşmada, içinde bulunulan kritik jeopolitik süreçte ülkenin bekası ile milletin güvenliği ve huzuru için İstiklal Harbi'nden bu yana en kapsamlı ve etkin faaliyetleri icra ettiklerini belirtti.

Bakan Güler, kahraman Türk ordusunun, ülkenin güvenliğinin sağlanmasından hudutların korunmasına, mavi ve gök vatandaki hak ve menfaatlerin muhafazasından uluslararası barış ve istikrara sağladığı katkılara kadar üstlendiği tüm görevleri büyük bir aşkla ve azimle yerine getirdiğini ifade etti.

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelede büyük başarılar elde edildiğine dikkati çeken Güler, şunları söyledi:

Alıntı MetniBakan Güler, 14'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığının, Barış Harekatı'nda kahramanca mücadele sergilediğini ve 11 şehit verdiğini anımsatarak, Komutanlığın, Ada'daki diğer unsurlarla birlikte Kıbrıs Türk halkının güvencesi durumunda olduğunu kaydetti.

Mehmetçik'in burada tarihi bir vazife icra ettiğini kaydeden Güler, "Yarım asır önce soydaşlarımızın yaşadığı mezalimlere ve acılara nasıl sessiz kalmadıysak bugün de aynı anlayışla Kıbrıs Türkü'nün haklarını koruma azim ve kararlılığına sahibiz." dedi.



"KIBRIS MESELESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR, HİÇBİR DEĞER İFADE ETMEMEKTE"

Kıbrıs'ta tamamen uluslararası meşruiyeti haiz olarak bulunan Türkiye'nin varlığını sorgulayan zihniyete, ülkenin garantör devlet olma vasfını ve bölgeyle olan tarihi bağlarını daima hatırlattıklarını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Son dönemde Kıbrıs meselesine tarihi gerçeklerden uzak, siyasi saiklerle yaklaşan ve çeşitli lobilerin etkisi altında hareket eden bazı çevrelerin açıklamaları bizim açımızdan hiçbir değer ifade etmemektedir. Zira Kıbrıs Türk halkının yıllarca maruz kaldığı mezalimleri görmezden gelerek kahraman ordumuzun Garantörlük Antlaşması'ndan doğan meşru hak ve yükümlülükleri çerçevesinde icra ettiği Barış Harekatı'nı sorgulamaya kalkışmak tarihi hakikatleri çarpıtmaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Bugün farklı coğrafyalarda yaşanan insanlık dramları karşısında sessiz kalanların, Kıbrıs konusunda adalet ve hukuk adına söz söylemeye çalışmaları ise uluslararası vicdan bakımından da ciddi bir tutarsızlıktır. Hiç kimse Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkünün meşru haklarını tartışmaya açarak bir sonuç elde edebileceğini düşünmemelidir."



Gündemlerinin günübirlik siyasi değerlendirmeler değil, uluslararası hukuk, tarihi gerçekler ve Kıbrıs Türk halkının meşru hakları olduğunun altını çizen Güler, "Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenlik, barış ve istikrar için Ada'da bulunmaya ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye devam edecektir." ifadesini kullandı.

Bakan Güler, Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük'ü, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı, aziz şehitler ile Kıbrıslı mücahit ve mücahideleri ve ebediyete irtihal eden kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan ABD-İran mesajı: Türkiye Katar'la yakın koordinasyon içerisinde
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Yumaklı: Jeotermal Kaynaklı Sera OTB ile... Sinema Abowe 0 3 20.Temmuz.2026 15:13
Bakan Işıkhan: Toplam 187,5 milyar lirayı imalat... Sinema Abowe 0 1 20.Temmuz.2026 15:13
Bakan Kurum'dan Tuzla kentsel dönüşüm paylaşımı:... Sinema Abowe 0 1 20.Temmuz.2026 15:13
Trakya'da iki ilçede denize girmek yasaklandı!... Sinema Abowe 0 1 20.Temmuz.2026 15:13
Son dakika... Ahbap soruşturmasında Oğuzhan Uğur... Sinema Abowe 0 1 20.Temmuz.2026 15:13

Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:46.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Film izle Dizi izle Erotik Filmler Sex Hikaye Erotik Filmler Yabancı dizi izle Erotik Film hemen izle