Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > >

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt Bugün, 02:02
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 7,162
Standart Sağlık Bakanı Memişoğlu kaymakam adaylarıyla bir araya geldi Sinema Güncel

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Memişoğlu, burada yaptığı konuşmada, koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, tütünle mücadele, aile hekimliği uygulamaları, organ bağışı, yerli sağlık teknolojilerinin üretimi ve yapay zeka destekli denetim sistemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koruyucu sağlık hizmetlerini sağlık politikalarının merkezine aldıklarını belirten Memişoğlu, erken teşhis uygulamalarının vatandaşların yaşam kalitesine doğrudan katkı sunduğunu ifade etti.

İlginizi ÇekebilirMemişoğlu, "Sadece beş ayda Türkiye'de 2 bin 800 erken kanser teşhisi yaptık. Yani bir trafik kazasında 2 bin 800 kişinin öldüğünü düşünün, siz 2 bin 800 kişiyi erken teşhis sayesinde yaşatıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Tütün kullanımının toplum sağlığını tehdit eden en önemli risklerden biri olduğuna dikkati çeken Sağlık Bakanı Memişoğlu, 2025'te Türkiye'de 8 milyar paket sigara satıldığı bilgisini paylaştı.

Memişoğlu, bu veriye göre kişi başına 117 paket düştüğünün altını çizerek "Bu, sizin mücadele edeceğiniz en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu, asayişten bile tehlikeli durumda Türkiye'de. Bu, ülkemize görünmez bir saldırıdır. Onun için bunu yönetmemiz gerekir. Bu mücadele yalnızca sağlık teşkilatının değil, tüm kamu kurumlarının ve toplumun ortak sorumluluğudur." açıklamasında bulundu.

Kronik hastalıkların erken tanısına yönelik tarama programlarının yaygınlaştırıldığını ve bu sayede 8 milyon 191 bin hastaya tanı koyduklarını aktaran Memişoğlu, hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıkların erken dönemde tespit edilmesinin ileride gelişebilecek ciddi sağlık sorunlarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında yalnızca hizmet sunan değil, aynı zamanda teknoloji geliştiren ve üreten bir ülke olmayı hedeflediğini vurgulayarak bu doğrultuda önemli projelerin hayata geçirildiğini bildirdi.

Kovid-19 salgını döneminde yerli solunum cihazının 45 gün gibi kısa bir sürede seri üretime geçirildiğini anımsatan Memişoğlu, bugün kamu hastanelerinde ASELSAN tarafından geliştirilen yerli mobil röntgen cihazlarının kullanıldığına dikkati çekti.

"BİRKAÇ SENE İÇİNDE AŞILARIMIZI KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ"

Bakan Memişoğlu, dünyada sınırlı sayıda ülkenin üretebildiği kalp-akciğer makinesinin yerli imkanlarla geliştirildiğini ve ilk kez bir Türk hastada başarıyla kullanıldığını, yerli ultrason cihazları ile aşı geliştirme çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Birkaç sene içinde aşılarımızı kendimiz üreteceğiz." ifadesini kullandı.

Organ bağışının önemine de dikkati çeken Memişoğlu, herkesi e-Devlet üzerinden organ bağışında bulunmaya davet etti.

Elektronik organ bağışı sisteminde yapılan yeni düzenlemeyle kişilerin iradelerinin esas alındığını belirten Memişoğlu, organ bağışı beyanının vasiyet niteliğinde değerlendirildiğini ve bu düzenlemenin organ bağışı süreçlerini kolaylaştıracağını aktardı. Memişoğlu, doğru zamanda ve doğru yerde etkin tedaviyi esas alan, koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen, ilaç ve sağlık teknolojileri üreten bir sağlık sistemi hedeflediklerini dile getirerek "Özellikle sağlık sektörünün Türkiye'nin gelir kapılarından bir tanesi olmasını sağlamayı, 5 yılda 10 milyar dolar, 10 yılda 50 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Bireylerin sağlığını korumaya yönelik yeni uygulamaların da hayata geçirildiğini belirten Bakan Memişoğlu, hazırlanan "Esenlik Mevzuatı" ile oteller gibi çeşitli yaşam alanlarında sağlıklı bireylere yönelik sağlıklı yaşam odaklı hizmetlerin sunulmasının önünün açıldığını kaydetti.

Memişoğlu, bu kapsamda hekim, diyetisyen, fizyoterapist ve psikologların görev alabileceği bir model oluşturdukları bilgisini paylaşarak, amaçlarının tedavi hizmeti sunmak değil, bireylerin hastalanmadan önce sağlıklarını korumalarına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Türkiye'nin güçlü sağlık veri altyapısını yapay zeka uygulamalarıyla desteklediklerini belirterek Risk Esaslı Denetim Sistemi'ni anlatan Memişoğlu, dijital dönüşüm çalışmalarıyla sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmayı, kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlamayı ve denetim süreçlerini daha güçlü hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak Türkiye'ye günde 1 milyon varil petrol verecekHayko Cepkin'in Ahbap soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı: Haluk Levent sözleri dikkat çekti
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Beykoz ve Sarıyer'de yarın denize girilmesine... Sinema Abowe 0 4 29.Temmuz.2026 02:02
DMD hastası Muhammed Talha'nın TOGG aracına binme... Sinema Abowe 0 4 29.Temmuz.2026 02:02
Bakan Göktaş'tan Grammy Ödülleri'nde oy... Sinema Abowe 0 4 29.Temmuz.2026 02:02
Sağlık Bakanı Memişoğlu kaymakam adaylarıyla bir... Sinema Abowe 0 4 29.Temmuz.2026 02:02
Mardin'de otomobil ile kamyonun çarpıştığı kazada... Sinema Abowe 0 4 29.Temmuz.2026 02:02

Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:46.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Film izle Dizi izle Erotik Filmler Sex Hikaye Erotik Filmler Yabancı dizi izle Erotik Film hemen izle