EKONOMİ SERVİSİ -Hyundai’nin tam elektrikli yeni modeli IONIQ 3’ün seri üretimi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da yer aldığı törenle başlatıldı. Üretim hamlesi, yeni kurulacak batarya tesisiyle de güçlendirilecek.
Bakan Kacır, 30 yıla yakın süredir faaliyette olan Hyundai Türkiye İzmit tesislerinin, Hyundai’nin Güney Kore dışında ilk ve en uzun süredir faaliyet gösteren denizaşırı üretim tesisi olarak bugüne kadar 13 farklı modelin banttan inişine şahitlik ettiğini belirterek, sağladıkları yatırım teşvikleriyle üretim kapasitesini 2002’den bu yana yıllık 50 binden 230 bine yükselten Hyundai Türkiye’nin 250 milyon avroluk yatırımla ilk aşamada yılda 30 bin IONIQ3 üreteceğini ifade etti.
Bu yatırımın Türkiye’yi yeni nesil mobilite yolculuğunda müstesna konuma taşıyan iki önemli hususunun bulunduğunu söyleyen Kacır, “Birincisi, ilk kez uluslararası bir otomotiv üreticisi ülkemizde tam elektrikli binek araç üretimine başlıyor. İkincisi ise araç yatırımını tamamlayıcı olan Hyundai MOBİS’in batarya yatırımıdır. Hyundai Türkiye’nin IONIQ 3 yatırımı, yeni nesil mobilite vizyonumuzun küresel otomotiv üreticileri nezdinde karşılık bulduğunun, ülkemizin güvenilir ve ölçeklenebilir üretim merkezi olarak konumlandırıldığının ispatıdır. Türkiye’yi elektrikli araç ve batarya teknolojilerinde küresel üretim üssü haline getirme hedefimizde aşılmış çok kıymetli bir eşiktir” dedi.