Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 19.Ekim.2026, 05:20
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,119
Standart Kontrolden çıkıyor! Sinema Güncel

Fransa’da öğrencilerin özellikle koşulların iyileştirilmesi amacıyla başlattığı eylemler, hayat pahalılığı protestolarına dönüşürken, kontrolden çıkarak Avrupa’da pek çok ülkeye sıçradı.

Fransa’da hayat pahalılığına yönelik protestolar şiddet dalgasına dönüşürken, binalar yakıldı, lüks mağazalar yağmalandı, sokaklar savaş alanına döndü. Bir kişinin hayatını kaybettiği olaylarda yaklaşık 1.200 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, ülke genelinde 500 farklı noktada eylem çağrısı yapıldı. Paris Emniyet Müdürlüğü başkentte Elysee Sarayı, Başbakanlık binası ve Champs-Elysees gibi önemli noktalarda eylem yapılmasını yasaklarken, ünlü Champs-Elysees caddesinde dükkân sahipleri mağazaların vitrinlerini panolarla kapattı, cadde boyunca güvenlik güçleri konuşlandırıldı.

Paris’te farklı noktalarda eylemler dün eylemler sürerken, polisle göstericiler arasında zaman zaman itiş-kakışlar yaşandı. Bir grup gösterici de Elysee Sarayı’na yaklaşmaya çalışırken, kolluk kuvvetlerince engellendi.

Yağma ve yakma

Paris’te gösteri yürüyüşlerinin düzenlendiği güzergâhtaki bazı banka ve dükkanlar zarar gördü, araçlar yakıldı. Paris’in yanı sıra özellikle Lyon, Marsilya, Rennes ve Lille şehirlerinde de eylemler gerçekleşti. Limoges kentinde tarihi belediye binasında yangın çıktı, bazı göstericiler de Marsilya Belediyesi’nin binasına girdi. Lyon’da ise polis göstericilere biber gazıyla müdahale ederken, kentte ünlü bir markanın şubesi yağmalandı, turizm ofisi ateşe verildi. Paris, Marseille, Nice, Nantes, Bordeaux, Limoges, Lille, Toulouse ve Strasbourg’da bulunan süpermarket, eczane, lüks mağazalar, kozmetik dükkanları ve elektronik mağazaları yağmalanırken, büyük zarar oluştuğu haber veriliyor.

Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, önceki gün ülke genelinde düzenlenen sarı yeleklilerin gösterileri sırasında 2 binden fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Nunez, 600’den fazla polis, jandarma eri ve itfaiyecinin yaralandığını belirtti. Paris Polisi de, başkentte 855 kişinin gözaltına alındığını, kentteki gösteri sırasında fenalaşan bir kişinin kalp ve solunum durması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

İtalya da karıştı

Fransa’dan sonra İtalya’da da birçok kent, hükümet karşıtı ve hayat pahalılığının eleştirildiği protestolara sahne oldu. Hayat pahalılığına ve Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetine karşı farklı kentlerde düzenlenen protestolarda olaylar çıktı. Özellikle Milano’da göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan olaylar, kent merkezindeki Duomo Meydanı ve etrafının savaş alanına dönmesine neden oldu. Bazı göstericiler taş, sis bombaları, havai fişek ve çöp kutularını attı, polis ise tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yerel basındaki haberlere göre, Bologna ve Torino’da da tansiyon yükseldi. Başkent Roma’daki yürüyüş ise olaysız sona erdi.

Başbakan Meloni, gösterilere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, barışçıl bir şekilde gösteri yapan binlerce kişiye büyük saygı duyduğunu ifade etti ancak “Gösteri yapmak bir haktır. Şehirlerimizi savaş alanına çevirmek ise bir hak değildir” ifadelerini kullandı.



Belçika’da 45 gözaltı

Belçika’nın Brüksel ve Liege kentlerinde eğitim politikalarının yanı sıra bütçe kesintilerine karşı düzenlenen protestolarda şiddet olayları yaşandı, Liege polisi 45 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Liege’de eğitim politikaları ve bütçe kesintilerine karşı düzenlenen protestolarda, bazı şiddet olayları yaşandığı, yangınlar meydana geldiği bildirildi.

‘Yağmacılar bedelini ödeyecek’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Protestolarla ilgili konuşan Macron, “Hepimiz öfke duyuyoruz. Yağmacılar verdikleri zararın bedelini ödeyecek ve cumhuriyeti yıkmaya çalışanlar hesap verecek. Sokaklarımızda yaşanan felaketleri gördükçe utanç hissediyoruz. Devlet binalarına saldıranlar suçlarının bedelini ödemelidir” dedi.
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Bolat duyurdu: Ambarlı Liman Kompleksi'nde... Sinema Abowe 0 4 24.Ekim.2026 23:40
Ümraniye’de trafikte yol verme kavgası!... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Ayvalık'ta tekne battı! 8 kişi kurtarıldı, 1 kişi... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Türkiye-KKTC doğal gaz hattı için NAVTEX... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Bakan Çiftçi duyurdu: Yeni nesil suç örgütlerine... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40

Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:06.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Film izle Dizi izle Erotik Filmler Sex Hikaye Erotik Filmler Yabancı dizi izle Erotik Film hemen izle