Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > >

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt Dün, 23:40
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,119
Standart 'Mekke ve Medine hedef alındı' iddiası! Suudi Arabistan: Husilerin fırlattığı 2 balis

Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğünün ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, Husiler tarafından Mekke ve Medine bölgelerine fırlatılan 2 balistik füzenin şarapnel parçalarının Mekke'deki Vadi Muğammes bölgesine, Cidde kentindeki Nuzhe Mahallesi'ne, Taif kentindeki Celil Vadisi'ne ve Rabığ iline bağlı Mestura köyünün merkezine düştüğü kaydedildi.

Füze parçalarının düşmesi sonucu can kaybı veya yaralanma olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

HUSİLER İDDİAYI REDDETTİ

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ise ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine'ye saldırı düzenledikleri yönündeki iddiasını reddetti.

Suudi Arabistan'ın açıklamalarının asılsız olduğunu savunan Seri, ülkenin petrol tesislerini ve askeri üslerini hedef aldıklarını, bu saldırıları düzenledikleri sırada duyurduklarını ifade etti.

Fon soruşturmasında 15 şüpheli daha tutuklandıARAP KOALİSYONU: HUSİLERİN, TAİF VE YENBU'YA FIRLATTIĞI FÜZELER ÖNLENDİ

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerinin İran destekli Husiler tarafından ülkenin batısındaki Taif ve Yenbu'ya fırlatılan balistik füzeleri önlediğini belirtti.

Maliki, olayda can kaybı ya da hasar meydana gelip gelmediğine ilişkin bilgi vermedi.

Eğlenmek için gitmişlerdi kabusu yaşadılar! Lunaparkta dehşet anları kameradaYEMEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: HUSİLER, ADEN'DEKİ SAHİL GÜVENLİK BİRİMLERİNE 3 BALİSTİK FÜZEYLE SALDIRDI

Yemen İçişleri Bakanlığının ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, Husilerin Aden'de Bakanlık merkezindeki Sahil Güvenlik birimine 2 balistik füze, Tevahi ilçesindeki Sahil Güvenlik binasına ise 1 balistik füze fırlattığı belirtildi.

Saldırının Aden'deki güvenlik ve kamu hizmeti tesislerini hedef aldığı kaydedilen açıklamada, bunun daha önce kentteki sivil ve kritik tesislere yönelik saldırıların devamı niteliğinde olduğu ifade edildi.

Aden Uluslararası Havalimanı'nın daha önce birden fazla kez balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığı hatırlatılan açıklamada, kritik tesislerin ve kamu binalarının vurulmasının kentin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiği, sivillerin hayatını tehlikeye attığı vurgulandı.

Açıklamada, yetkili birimlerin saldırının yol açtığı hasarı değerlendirmek amacıyla bilgi ve delil toplamayı sürdürdüğü, kentte güvenliği ve istikrarı güçlendirmek, sivillerin güvenliğini sağlamak ve kamu tesislerini korumak için gerekli önlemleri almak için çalıştığı kaydedildi.

Öte yandan Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'a ait olduğunu öne sürdüğü güçlerin Aden'deki askeri yığınaklarını hedef aldıklarını iddia etti.

Seri, saldırıda Aden'de bulunan Nasr Kampı ile deniz üssündeki askeri yığınakların hedef alındığını belirterek, söz konusu hazırlıkların Yemen'e yönelik saldırılar amacıyla Suudi subayların gözetiminde yürütüldüğünü iddia etti.

Sözcü Seri, Suudi Arabistanlı Tuğgeneral Bedr Salah el-Harbi'nin söz konusu hazırlıklara liderlik ettiğini ileri sürdü.

Fransa karışıyor! Eylemlerin merkezi Paris'ten canlı yayın: Bundan sonrası kaos...HUSİLER: SUUDİ ARABİSTAN, SANA VE MUHA’YI HAVA SALDIRILARIYLA HEDEF ALDI

Husilere bağlı SABA haber ajansı, ismi açıklanmayan yerel bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan savaş uçaklarının Muha kentinin farklı bölgelerine bir dizi hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Kaynak, bölgedeki hava hareketliliğinin sürdüğünü belirtirken saldırıların sonuçlarına ilişkin ayrıntı paylaşmadı.

Ajans, Suudi Arabistan savaş uçaklarının Sana’daki Asr ve Hemedan bölgelerine de hava saldırıları düzenlediğini ileri sürdü.

Saldırılarda siviller arasında ölen ve yaralananlar olduğunu iddia eden ajans, sayı vermedi.

HUSİLER: SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ HAVALİMANLARI VE PETROL TESİSLERİNE 7 SALDIRI DÜZENLEDİK

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın son 24 saatte Yemen'in başkenti Sana'ya ve diğer bölgelerdeki sivil yerleşimlere 100 hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını ileri süren Seri, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana düzenlediği hava ve füze saldırılarının toplam sayısının 3 bin 123'e ulaştığını belirtti.

Sözcü Seri, bu saldırılara karşılık kendilerinin de Suudi Arabistan'daki çeşitli hedeflere balistik füzeler ve İHA'larla 7 saldırı düzenlediklerini ifade etti.

Söz konusu saldırıların ilkinde Riyad'daki Kral Halid Havalimanı'nın iki aşamada hedef alındığını aktaran Seri, ikinci saldırının Yenbu kentindeki ulusal petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait tesise, üçüncü saldırının ise Rabig Petrol Rafinerisi'ne düzenlendiğini öne sürdü.

Seri, dördüncü saldırıda ham petrol pompalama istasyonları ile petrolü ülkenin doğusundan batısına taşıyan boru hattının hedef alındığını iddia etti.

Beşinci saldırıda Demmam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'nı hedef aldıklarını ve saldırı nedeniyle havalimanındaki hava trafiğinin durduğunu ileri süren Seri, altıncı saldırıda Necran Havalimanı'nın, yedinci saldırıda ise Hamis Muşayt'taki hava üssünün hedef alındığını kaydetti.

Saldırıların hedeflerine isabet ettiğini savunan Seri, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırıları sona erene ve Yemen'e uygulanan abluka kaldırılana kadar saldırıları sürdürecekleri tehdidinde bulundu.

Yemen, İran destekli Husilerin Eylül 2014'te başkent Sana'yı ve bazı vilayetleri kontrol etmesinin ardından başlayan iç savaşa sahne oluyor.

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Mart 2015'ten bu yana uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'de hükümet güçleriyle Husiler arasındaki çatışmalar son dönemde artarken İran destekli Husiler, kendilerine saldırı düzenlendiğini öne sürerek Suudi Arabistan'ı balistik füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Bolat duyurdu: Ambarlı Liman Kompleksi'nde... Sinema Abowe 0 4 24.Ekim.2026 23:40
Ümraniye’de trafikte yol verme kavgası!... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Ayvalık'ta tekne battı! 8 kişi kurtarıldı, 1 kişi... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Türkiye-KKTC doğal gaz hattı için NAVTEX... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40
Bakan Çiftçi duyurdu: Yeni nesil suç örgütlerine... Sinema Abowe 0 1 24.Ekim.2026 23:40

Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:04.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Film izle Dizi izle Erotik Filmler Sex Hikaye Erotik Filmler Yabancı dizi izle Erotik Film hemen izle