Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > >

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt Bugün, 18:50
Abowe Abowe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Brunei Darussalam
Mesajlar: 10,453
Standart Bakan Yumaklı: IPARD programlarıyla 3,4 milyar avroluk yatırım ekonomimize kazandırıl

Tarım ve Ormanı Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Tarım Diyaloğu 3. Toplantısı"na katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Yumaklı, etkinlikte gıda arz güvenliği, tarım ve kırsal kalkınma politikaları, tarım ve gıda ticareti ile IPARD Programı'nın geleceği başta olmak üzere ortak gündemi ele aldıklarını söyledi.

Yumaklı, toplantının zamanlamasının dünyadaki krizler dikkate alındığında her zamankinden daha stratejik anlam taşıdığına dikkati çekerek, Rusya-Ukrayna Savaşı, Gazze'deki soykırım ve Orta Doğu'daki çatışmaların tedarik koridorlarını zorladığını dile getirdi.

Hızlanan iklim değişikliği, su stresi ve aşırı hava olaylarının da tarımsal üretim sistemleri üzerinde benzeri görülmemiş baskı oluşturduğuna işaret eden Yumaklı şöyle konuştu:

"Böylesine kritik bir konjonktürde aday ülke ve stratejik ortak Türkiye ile AB arasında tarım alanındaki işbirliği her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Bu işbirliğinin güçlendirilmesi, tercihten öte bölgesel istikrarın ve ortak refahın desteklenmesi açısından stratejik bir zorunluluktur. Türkiye, güçlü üretim kapasitesi, coğrafi konumu ve lojistik altyapısıyla Avrupa'nın ve bölgemizin gıda arz güvenliğinde kilit bir rol oynamaktadır."

Bu rolü Birleşmiş Milletler işbirliğiyle yürütülen Karadeniz Tahıl Girişimi kapsamında 33 milyon tondan fazla tahıl ve gıda ürününün dünya pazarlarına ulaşmasını sağlayarak bir kez daha gösterdiklerine işaret eden Yumaklı, AB'nin "2028-2034 Dönemi Ortak Tarım Politikası"nı şekillendirdiği, Türkiye'nin ise üretim planlaması, su verimliliği ve iklim uyumu reformlarını kararlılıkla uyguladığı bir dönemde olduklarını anlattı.

Doğum izninden döndü, hayatının şokunu yaşadı! Yargıtay'dan işverenleri ilgilendiren emsal karar"İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRME İRADEMİZİN DEĞERLENDİRİLECEĞİNE İNANIYORUZ"

Böyle bir dönemde dirençli, öngörülebilir ve sürdürülebilir tarım-gıda değer zincirleri inşa etmenin ve ticari engelleri aşmanın hem Avrupa kıtasının hem de yakın coğrafyanın geleceğini güvence altına alacağını vurgulayan Yumaklı, şu değerlendirmede bulundu:

"İkili ticaretimiz her geçen yıl güçlenmektedir. 2025'te AB'ye gerçekleştirdiğimiz tarım ihracatı 8,3 milyar dolar düzeyine ulaşmıştır. 2026 yılının 9 ayında ikili tarım ticareti hacmimiz ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,7 artış göstererek yaklaşık 11,4 milyar dolara yükselmiştir. Bugünkü görüşmemizde bu olumlu seyrin sürdürülmesi ve ticari ilişkilerimizin daha ileriye taşınmasını ele aldık. Bu kapsamda karşılıklı pazara erişim imkanlarının iyileştirilmesiyle tarım ve işlenmiş tarım ürünlerindeki tercihli ticaret rejiminin geliştirilmesini değerlendirdik. Ayrıca coğrafi işaretlerin karşılıklı korunması konusundaki işbirliğimizi ilerletme yönündeki arzumuzu dile getirdik."

Yumaklı, son 3 yılda 28 ürüne AB tescili aldıkları bilgisini vererek, tescilli ürün sayısının 46'ya yükseldiğini, kesin tescilini bekledikleri 8 ürünün daha bulunduğunu anlattı.

Türkiye-AB ortaklığının kırsal alandaki en somut ve başarılı projesinin IPARD programları olduğunu vurgulayan Yumaklı, "Bu programlarda bugüne kadar yaklaşık 27 bin proje desteklenmiş, 3,4 milyar avroluk yatırım ekonomimize kazandırılmış ve 107 binden fazla vatandaşımıza istihdam olanağı sunulmuştur." ifadelerini kullandı.

Yumaklı, bu işbirliğinin 2028-2034 döneminde de kesintisiz sürdürülmesini ve Türkiye'ye tahsis edilen mali kaynakların artırılmasını da konuştuklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Böylece genç çiftçilerimizin, kadın girişimcilerimizin ve kırsal işletmelerimizin geleceğe dönük yatırımlarını daha güçlü şekilde destekleyebileceğiz. 2005'ten bu yana Türkiye, AB'ye üyelik hedefi doğrultusunda birçok alanda kapsamlı bir dönüşüm süreci yürütmektedir. Ortak çıkarlarımızın somut kazanımlara dönüştürülmesi, üyelik perspektifinin güçlendirilmesini ve ileriye taşınmasını gerektirmektedir. Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde yayımlanacak 2026 Türkiye Raporu'nun, ülkemizin yapıcı çabalarını ve kaydettiği ilerlemeleri objektif bir yaklaşımla yansıtmasını bekliyoruz. Bu kapsamda, tarım alanındaki çalışmalarımızın ve işbirliğimizi geliştirme irademizin hakkaniyetli biçimde değerlendirileceğine inanıyoruz. Türkiye ile AB arasındaki Yüksek Düzeyli Tarım Diyaloğu'nun, düzenli, yapıcı ve sonuç odaklı bir anlayışla devam etmesini arzu ediyoruz."

"TÜRKİYE'NİN GIDA GÜVENLİĞİNİ DESTEKLEMEDEKİ GİRİŞİMLERİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUZ"

AB Komisyonunun Tarımdan Sorumlu Üyesi Christophe Hansen de AB ile Türkiye arasında gerçekleştirilen üçüncü toplantının işbirliğine verdikleri önemi açıkça yansıttığını söyledi.

Türkiye'nin AB'nin en önemli tarımsal ticaret ortaklarından biri olduğunu, ticari ilişkilerin stratejik önem taşıdığını vurgulayan Hansen, bu durumun çiftçilere, gıda üreticilerine ve uygun fiyatlı gıda teminiyle tüketicilere karşılıklı fayda sağladığını dile getirdi.

Hansen, AB olarak Türkiye'nin Karadeniz'deki kilit rolünün farkında olduklarına işaret ederek, "Türkiye'nin tahılın Karadeniz üzerinden güvenli geçişini kolaylaştırmaya yönelik çabaları da dahil olmak üzere gıda güvenliğini destekleme konusundaki kararlı ve sürdürülebilir girişimlerini takdirle karşılıyoruz." dedi.

Kasko ödemesine 'çukur' engeli! 5 gün ve fotoğraf şartına dikkat
Alıntı ile Cevapla

Abowe Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Bakan Bolat, İran Ekonomi ve Maliye Bakanı... Sinema Abowe 0 10 02.Kasım.2026 18:50
Bakan Yumaklı: IPARD programlarıyla 3,4 milyar... Sinema Abowe 0 8 02.Kasım.2026 18:50
Bakan Bolat, Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı... Sinema Abowe 0 8 02.Kasım.2026 18:50
Bakan Bayraktar: YEKA RES-2026 yarışmalarıyla... Sinema Abowe 0 9 02.Kasım.2026 18:50
Bakan Bolat: İİT ülkeleriyle ticaret hacmimiz... Sinema Abowe 0 8 02.Kasım.2026 18:50

Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:12.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
Film izle Dizi izle Erotik Filmler Sex Hikaye Erotik Filmler Yabancı dizi izle Erotik Film hemen izle