Filmealese.Net   Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa

Geri Git   Filmealese.Net > > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 07.Şubat.2021, 20:30
Sinem Sinem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member
 
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Mesajlar: 14
Standart Batman'daki Hasankeyf mağaraları, turizme kazandırılacak Gündem Manşetleri

Tarihi bölge Hasankeyf'te bulunan mağaraların, kazı ve restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılması bekleniyor.Batman Valiliği'nin daveti üzerine bölgeye giden bir grup gazeteci, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) kapsamında inşa edilen baraj bölgesine gitti.

Gövde bakımından dünyanın en uzun, güç bakımından ise Türkiye'nin 4'üncü büyük barajı Veysel Eroğlu-Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile birlikte sular altında kalan Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesi ziyaret edildi.

Yerleşkede yapılan Hasankeyf Müzesi ve Arkeopark alanında gazetecilere Kaymakam Şenol Öztürk ve Belediye Başkaın Abdulvahap Kusen eşlik etti.

"MAĞARALAR TURİZME KAZANDIRILACAK"

Kaymakam Şenol Öztürk, eksiklikler tamamlanınca ilçenin parmakla gösterileceğini ifade ederek, "Tarihi eserlerin mevcut olduğu alanı turizme kazandırmak istiyoruz. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, binlerce yıl öncesine, tarihe tanıklık etmiş kadim bir antik kültür şehri olan Hasankeyf, tamamıyla su altında kalmış değil. Hala bu eserlerin mevcudiyeti ile çok büyük bir potansiyel barındırıyoruz.



Gerek kazı, gerek uzun yıllara sahip restorasyon çalışmalarına bu yıl itibariyle başlanıyor. Bütün bu mağaralar ileriki dönemlerde hem turizme kazandırılacak hem de ekonomiye katkısı olacak. Ilısu Barajı'nın getirmiş olduğu su kaynaklarını alternatif turizm kaynaklarıyla beraber, hem tarih hem kültür hem spor hem de doğa turizmi alanları olarak değerlendireceğiz.



İnşallah tüm kaynaklarımız en iyi şekilde Türkiye ekonomisine ve Hasankeyf ekonomisine kazandırılmış olacak. Hasankeyf bir yandan da değişim-dönüşüm içerisinde. Bazı eksikleri var ve pandemi döneminde bu eksikleri tamamlama fırsatı buluyoruz.



Yavaş yavaş yeşillendirilmesi, çevre düzenlemeleri hayata geçtiğinde inşallah çok daha güzel bir Hasankeyf ile tüm ziyaretçilerimiz, tanışmış olacak. Biz bu dönemi bir fırsat olarak değerlendirdik." diye konuştu.



"EN YENİ ESER 1473 YILINDAN"

Gazeteci Veyis Ateş, Hasankeyf’in kendisi için her zaman tılsımlı bir yer olduğunu ifade ederek, "Buranın en yeni eseri 1473 yılından, eskisini siz düşünün" ifadelerini kullandı.



"FARKLI BİR DUYGU VERİYOR"

Gazeteci Hikmet Genç de Hasankeyf'e ikinci kez geldiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Her bölge kendine özel bir şey atfeder. Hasankeyf benim için diğerlerinden çok farklı bir konumda. Farklı bir duygu veriyor."










Alıntı ile Cevapla

Sinem Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
'Saykoterapi' New York'ta vizyona girdi Türk Tiyatrosu Sinem 0 14 04.Nisan.2025 23:56
'Adresi Olmayan Ev' iki ülkede prömiyer yapacak Türk Tiyatrosu Sinem 0 38 26.Mart.2025 03:03
İstanbul Film Festivali 11 Nisan'da başlıyor Türk Tiyatrosu Sinem 0 18 24.Mart.2025 22:07
'Suçlu'nun galası yapıldı Türk Tiyatrosu Sinem 0 12 20.Mart.2025 00:29
'The Annesi Ninja'nın çekimleri başladı Türk Tiyatrosu Sinem 0 13 20.Mart.2025 00:29

Cevapla

Etiketler
batmandaki, gündem, hasankeyf, kazandırılacak, mağaraları, manşetleri, turizme


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:30.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort